Het is bijna zover ….

Ondernemers in Marbella blij met M4DW
Ondernemers in Marbella blij met M4DW

… de M4DW start op 13 oktober 2016

De routes zijn bekend, de sponsoren zijn er klaar en de deelnemers staan te popelen om te starten. Het Nederlandse evenement in Marbella krijgt de nodige aandacht. Uiteraard van de pers en gemeentelijke overheid maar ook de lokale ondernemers zijn blij met de komst van de deelnemers. Tijdens het wandelen worden langs de route lokale producten uit de provincie Málaga aangeboden aan de wandelaars. De wandelaars krijgen onderweg flesjes met water uitgedeeld van Agua de Mijas en de foodtruck is dit jaar in handen van Huerta Pavon uit Coín. Op het menu staan broodjes van de ambachtelijke bakker die belegd zijn met producten van boeren uit de regio. ‘De provincie Málaga heeft op gastronomisch gebied veel te bieden. We willen graag dat onze wandelaars daar ook van genieten en door kleinere ondernemers bij M4DW te betrekken stimuleren we de regionale economie’ aldus Maria Kupers, verantwoordelijk voor de productie en communicatie van het evenement. Op het start- en finishplein staat een tent waar de gemeente Marbella en Turismo y Planificación Costa del Sol informatie geven over de bezienswaardigheden in de omgeving.

Het is al vanaf het eerste moment de bedoeling van de organisatie om lokale economie te stimuleren. De hotels, restaurants en winkels zijn de eersten die de extra toestroom aan klanten merken. Maar ook voor de levering van diverse andere producten en diensten zijn ondernemers uit de regio ingeschakeld. Buiten dat werkt de organisatie samen met drie locale liefdadigheidsinstellingen die tijdens het evenement op het start- en finishplein aanwezig zijn om hun activiteiten onder de aandacht van het publiek te brengen. Deelnemers kunnen als ze zich inschrijven een donatie doen aan Aspandem, Piel de Mariposa (Debra Spain) of Triple A. De organisatie geeft voor elke gedoneerde 10 euro nog eens 2 euro extra.

Marbella 4Days Walking vindt plaats van 13 tot en met 16 oktober. Vanaf Las Terrazas del Puerto Deportivo lopen de wandelaars elke dag een andere route van 20 of 30 kilometer. Op zaterdag en zondag zijn er speciale routes van 6 kilometer voor kinderen. Er is live muziek tot 17 uur en ’s avonds zijn er diverse dans- en muziekoptredens op de Plaza de la Iglesia in het oude stadscentrum. Er worden dit jaar rond de 1.900 wandelaars en 3.000 bezoekers verwacht. Het grootste deel van de wandelaars loopt elke dag maar het is ook mogelijk om minder dagen mee te doen.

Informatie en inschrijving: www.marbella4dayswalking.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.