Investeren in ultieme levensstijl!

De kunst van het huizen verkopen

Wonen aan de Costa del Sol. Een droom van veel Noord-Europeanen. Ze kunnen bij honderden makelaars terecht om een huis te kopen maar niet alle makelaars zijn hetzelfde. ESpecial Life sprak met Karin Dijkshoorn en Monique Aarts van Casa Select in Nerja. Deze dames zijn voortdurend bezig hun kennis van de markt uit te breiden en te vernieuwen zodat ze bij de tijd blijven en klanten optimaal kunnen helpen bij verkoop of aankoop. Behalve dat ze gebruik maken van de modernste technologie om hun huizen onder de aandacht te brengen van potentiële kopers besteden ze veel aandacht aan de verkoper.

tekst en foto’s : Maria Kupers

“Veel makelaars besteden hun tijd voornamelijk aan het binnenhalen van kopers. Wij richten ons op beide partijen in het koopproces, we hebben één afdeling die gespecialiseerd is in het helpen van kopers in hun zoektocht naar hun eigendom in Spanje, en een afdeling die huiseigenaren adviseert en begeleidt bij het verkopen van hun woning” vertelt Karin. Het team van Casa Select krijgt hun huizen vooral binnen via mond-tot-mondreclame van mensen voor wie ze al eerder een huis verkocht hebben maar beschikken daarnaast, door de ruim 14 jaar ervaring in de lokale markt, ook over een uitgebreid netwerk in de omgeving van Nerja, Frigiliana, Torrox en La Herradura. Karin is verantwoordelijk voor de advisering en begeleiding van huiseigenaren. “We adviseren onder andere over de juiste vraagprijs en een optimale presentatie van de woning. Casa Select is aangesloten bij MiMove, een nieuw baanbrekend concept dat je zou kunnen vergelijken met Funda in Nederland. Alle woningen op de MiMove site worden gefotografeerd door professionele fotografen, hebben een plattegrond en energie certificaat. MiMove biedt een garantie dat de wettelijk voorgeschreven documentatie gecheckt is door de aangesloten makelaar. Casa Select werkt voor het verkopen van de huizen in hun bestand met een uitgebreid marketingplan en heeft daarnaast een prachtig kantoor in het centrum van Nerja waar zowel kopers als verkopers altijd welkom zijn. Monique en Karin vertrokken 14 jaar geleden vanuit Amsterdam naar Nerja. “We wisten dat we aan de kust wilden wonen maar de meest bekende west kant van Málaga vonden we wat te druk. De oostkant van Málaga is toch wat Spaanser en de bergen lopen op verschillende plekken tot aan de zee. Dat sprak ons meer aan.”

Nieuwe technologieën

Op dit moment zijn ze bezig de laatste hand te leggen aan een nieuwe website waarop ze ook gebruik gaan maken van de nieuwste snufjes op technologisch gebied. “We hebben bijvoorbeeld onlangs een virtual reality presentatie gemaakt van een villa, dat filmpje staat nu al op onze site en mensen kunnen die dus thuis met een 3D bril op bekijken. Ze kunnen dan vanuit hun luie stoel als het ware door het huis heen lopen en van het uitzicht genieten alsof ze daar staan. Natuurlijk zijn we ook aan het experimenteren met de 360 graden video’s, mensen zijn steeds meer gewend om alles vanuit huis al te kunnen bekijken” vertelt Monique. We hebben onlangs ook bijvoorbeeld een appartement via facetime laten zien, de koper kende de urbanisatie al en wilde alleen even zeker weten of de woning inderaad de juiste ligging en uitzichten had die hij dacht. “Onze potentiële kopers komen voor een groot deel via internet, we willen hen de mogelijkheid geven om vanuit thuis al een voorselectie te maken zodat ze als ze besluiten uiteindelijk het vliegtuig te pakken geen tijd verliezen aan het bezoeken van huizen die niet bij hen passen” zegt Monique. Het team van Casa Select bestaat uit vijf medewerkers van diverse nationaliteiten; met elkaar spreken ze vijf verschillende talen en kunnen dus alle nationaliteiten een kwalitatief goede dienstverlening bieden. Bovendien werken ze samen met advocaten en notarissen die ook verschillende talen spreken. “We spreken zelf natuurlijk vloeiend Spaans, essentieel als je hier wilt wonen en werken. We kijken dan ook zelf altijd alle documentatie na voor er ergens handtekeningen worden gezet.” sluit Karin af. www.casaselection.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.