Horecabedrijven Málaga tonen solidariteit

solidariteit horecabedrijven
Horecabedrijven Málaga tonen solidariteit

5 januari 2016 solidaire fooidag

Horecabedrijven in de provincie Málaga slaan hun handen ineen om de regionale voedselbanken te helpen aan meer geld te komen. Op 5 januari 2016 leveren deelnemende bars, restaurants en hotels alle fooi die ze op die dag krijgen niet alleen in, ze verdubbelen deze ook nog eens. De opbrengst van dit gezamenlijke gevoel van solidariteit gaat naar de voedselbanken die daarmee hopelijk weer veel mensen kunnen helpen met broodnodige voedingsmiddelen.

Solidaire fooi

Onder de hashtag #botesolidaria (solidairefooi) is de actie te volgen. Het is een initiatief van Mahos, de provinciale vereniging van horecabedrijven. Men koos voor 5 januari omdat dat de dag is vóórdat alle Spanjaarden weer vrij zijn vanwege Driekoningen en vaak uit eten gaan. 5 januari is ook de dag waarop in bijna alle dorpen en steden de ‘Cabalgata de los Reyes Magos’ wordt gehouden. Dit is de feestelijke Driekoningen-optocht waar Baltasar, Melchior en Caspar vele snoepjes zullen werpen richting de verwachtingsvolle kinderen die niet kunnen wachten om hun tasjes te vullen met snoep.

Cruzcampo

Mahos organiseert de actie samen met het Andalusische biermerk Cruzcampo. Dit bedrijf draagt zorg voor de logistiek en verspreid posters opdat de deelnemende bedrijven goed te herkennen zullen zijn. Bovendien zullen duizend flesjes bier worden geschonken aan de voedselbank, zodat mensen zonder middelen ook een beetje feest kunnen hebben.

Meedoen?

De voorzitter van Mahos hoopt dat er nog meer bedrijven zich zullen aanmelden en hun solidariteit tonen. Dus heb je een bar of een restaurant en wil je meedoen met dit mooie initiatief, stuur dan een e-mail naar info@mahos.es of bel naar 952 228 202. Stuur je aanmelding in vóór 28 december. Deelnemende bedrijven krijgen aandacht in de regionale pers en ontvangen een kit met materiaal om deelname te vergemakkelijken en publiek te trekken. Kun je op 5 januari niet uit eten, kijk dan op de website van Bancosol hoe je direct de voedselbank kunt steunen.