Help! Ik krijg mijn huis niet verkocht.

Help! Ik krijg mijn huis niet verkocht.

Monique en Kqrin leggen uit hoe Casa Select tewerk gaat.

1 Luxe produkt

Het verkopen van een woning in een markt die voornamelijk bestaat uit potentiële kopers die op zoek zijn naar een tweede (of derde) woning of een investeringsobject is niet altijd even eenvoudig. De kopers van een luxe produkt hebben vaak geen haast en de bereikbaarheid is lastig doordat het hierbij gaat om een internationale markt.

2 Internationale markt

De zoektocht naar de ideale woning begint voor de kopers meestal al in het land van herkomst, men bezoekt woningbeurzen en/of start met het afstruinen van websites van makelaars die bij voorkeur de eigen taal beheersen en die kennis hebben van de lokale woningmarkt.

3 Budget van kopers

De kopers bepalen vooraf wat de prijs is die zij willen en kunnen besteden, al dan niet met financiëring door middel van een hypotheek. Bij het zoeken naar de woning op internet zullen ze wellicht een beetje boven het budget gaan kijken, omdat de verwachting bestaat dat er wel wat onderhandeld kan worden. In geen geval wordt er gekeken naar woningen die totaal buiten de financiele mogelijkheden liggen. Ook is gebleken dat de eerste periode van marketing de meeste kans op een koper biedt. Daarom is het als verkoper van een woning in Spanje van groot belang dat de vraagprijs juist is om binnen een aantal maanden te kunnen verkopen.

4 Wat is de juiste prijs?

Helaas is er in Spanje geen openbaar register van verkochte woningen in een bepaald gebied, en geven de woningen die te koop staan niet altijd weer wat de feitelijke verkoopprijzen zijn. De prijzen kunnen ook nogal verschillen per plaats en zelfs per wijk in een plaats. Gebruik daarom de kennis van een lokale makelaar die u goed kan adviseren over de marktwaarde.

5 De verkoopmakelaar

De makelaar moet u kunnen informeren over vergelijkbare woningen die verkocht zijn en ook wat kopers verwachten binnen een bepaalde prijsklasse. Casa Select beschikt met 14 jaar ervaring over de benodigde kennis om u, in uw eigen taal, uitstekend te kunnen adviseren en de woning voor u te kunnen verkopen met behulp van een op maat gemaakt marketing plan, gericht op een zo snel mogelijke verkoop tegen de beste prijs. Aarzel niet om contact op te nemen voor advies over de verkoop van uw woning in en om Torrox, Frigiliana, Nerja en La Herradura.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.