Het handelsregister voor een bedrijf in Spanje

company
company

Certificaat van het Handelsregister voor een bedrijf in Spanje

Heeft u een deelname in een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid in Spanje? Bent u aandeelhouder van een Naamloze Vennootschap of bestuurder van een buitenlandse vennootschap met permanente vestiging in Spanje?

 

Weet dan dat de volgende informatie openbaar gekend is:

Het Spaanse Handelsregister is een overheidsdienst en hangt af van het Ministerie van Justitie. Het Centraal Handelsregister is gelegen te Madrid en er bestaan Handelsregisters in elke hoofdstad van de verschillende provincies.

De dienst voor interactieve handelsinformatie is een dienst waar informatie kan worden geraadpleegd over welke vennootschap dan ook die staat ingeschreven in het Handelsregister.

Gegevens zoals de naam, datum waarop de activiteiten van start gaan, maatschappelijke zetel, duur, fiscaal identificatienummer, maatschappelijk doel en structuur van het bestuursorgaan staat tot uw volledige beschikking en staat ingeschreven in het desbetreffende Handelsregister.

Naast de hierboven vermelde informatie, staat ook het volgende tot iedereens beschikking:

  • Geldige presentaties tot inschrijving.
  • Vermelding van aktes van handelsaard alsook de jaarrekeningen en de gelegaliseerde boeken.
  • Bijzondere situaties. Het handelsregister zal vermelden of de vennootschap zich in een “bijzonder situatie” bevindt. Fundamenteel zal dit gaan om de feiten of de vennootschap voldaan heeft aan de indiening en inschrijving van de desbetreffende jaarrekeningen.

Het is relatief eenvoudig om een kopie van de inhoud van elke ingediende en ingeschreven jaarrekeningen te bekomen.

De individuele ondernemers of ondernemers die onder het stelsel van Zelfstandige hun activiteit uitoefenen zijn niet verplicht om zich in het Handelsregister in te schrijven. Ze kunnen dit echter wel op vrijwillige basis doen.

Wim Lamers

www.arcos-lamersasociados.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.