Grootste vliegdekschip van Spanje in Málaga

vliegdekschip Juan Carlos I

vliegdekschip Juan Carlos I
vliegdekschip Juan Carlos I

Het afgelopen weekend ging het grootste vliegdekschip van Spanje en het modernste in zijn soort ter wereld voor anker in de haven van Málaga. De Juan Carlos I was vanaf vrijdag tot en met zondag te bezoeken. Vooral op zondag kwamen er duizenden belangstellenden af op dit reusachtige gevaarte van de Spaanse marine. 

Aan boord van het vliegdekschip Juan Carlos I

Het schip is 236 meter lang en biedt plaats aan 30 helikopters, 46 Leopard tanks, 77 voertuigen en 12 Harrier vliegtuigen. Daarnaast is er plek voor 295 bemanningsleden, waaronder 31 officiers. Het is het grootste schip dat ooit in Spanje werd gebouwd. Het is geschikt gemaakt voor het uitvoeren van een zeer divers takenpakket. De bouw van de Juan Carlos I vond plaats in de Noordwest-Spaanse havenstad Ferrol. De huidige basis van het schip is Rota in de provincie Cádiz. De scheepsdoop was op 10 maart 2008.

Ziekenhuis en garages aan boord van een vliegdekschip

Binnen in het schip is een ziekenhuis met twee chirurgen, een zaal voor odontologie, een verpleegruimte, een intensive care, een afdeling radiologie, een laboratorium en een apotheek. Hierdoor zijn alle levensnoodzakelijke voorzieningen aan boord. De garage en de hangar zijn gebouwd op twee niveau’s van 6.000 vierkante meter. Het zijn veelzijdige ruimtes met een capaciteit voor een lading van 6.000 ton elk. Er is hier een garage van 1.410 vierkante meter voor zware voertuigen, een garage voor lichtere voertuigen van 1.880 vierkante meter een een hangar van 990 vierkante meter. De wapenopslag is 600 vierkante meter groot.

Zaterdag was het schip niet geopend voor publiek. Op die dag zworen ruim vijfhonderd Malagueños in het schip trouw aan de Spaanse vlag. Hierdoor was de belangstelling op zondag zeer groot.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.