Vliegveld Málaga beleeft goed jaar

De Dani García Delibar op de luchthaven van Málaga

De luchthaven van Málaga is de vierde grootste van Spanje.

Het is een goed jaar voor de luchthaven van Málaga. Alleen de vliegvelden van Madrid, Barcelona en Palma de Mallorca zien jaarlijks meer passagiers aan zich voorbijtrekken. Toch zou dat nog wel eens kunnen veranderen. Want elk jaar stijgt het aantal passagiers dat het vliegveld van Málaga-Costa del Sol aandoet.

Van januari tot en met november was het aantal passagiers met 13,6 miljoen al bijna zo hoog als het totaal aantal passagiers over heel 2014: 13,7 miljoen. Alleen al in november steeg het aantal passagiers met 5,5%. De toename in de eerste 11 maanden van het jaar was 4,5% procent. Van de 800.000 passagiers in november kwamen of vertrokken 660.334 passagiers op vluchten uit of naar buitenlandse bestemmingen. Dat is een toename van 5,8% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Booming

Van oudsher is de luchthaven van Málaga dé toegangspoort voor de stranden langs de Costa del Sol, favoriete stedentrip-bestemmingen Sevilla, Granada en Córdoba, maar in toenemende mate vinden toeristen nu de luchthaven om een bezoek te brengen aan ‘booming’ stad Málaga met ruim dertig musea, een Romeins theater, een Arabisch fort, een indrukwekkende kathedraal en een levendig uitgaanscentrum waar authentieke en moderne barretjes met elkaar de strijd aangaan om de gunst van de bezoeker.

Luxe winkels

Het vliegveld van malaga werd enkele jaren geleden door beheermaatschappij AENA uitgebreid met een enorme nieuwe aankomst- en vertrekhal T-3. Sinds 2013 werd daar ook nog eens dertienduizend vierkante meter aan winkelvloeroppervlak aan toegevoegd met voornamelijk luxe producten. Zo werd het een commercieel walhalla voor iedereen die de douane is gepasseerd en nog wat tijd heeft om te doden. De eerste winkel van Gap in Spanje werd er geopend. In de Fashion Galley vindt de bezoeker luxe merkproducten van onder meer Hugo Boss, Tumi, Swarovski, Max MAra en Michael Kors. Het Italiaanse Ferrari opende er een winkel vol met roodgekleurde merchandisingproducten en het beroemdste lingeriemerk Victoria’s Secret verleidt bezoekers eveneens tot aankopen.

Gastronomische verwennerij

Wie geen zin heeft om te winkelen kan zich laten verwennen bij de Delibar van topkok Daní García. Het restaurant dat zijn naam draagt en waar hij zijn culinaire heerlijkheden serveert in Hotel Puente Romano, heeft al jaren twee Michelinsterren. Klik hier voor meer informatie over het