Grootste winkelcentrum van Andalusië gaat door

Winkelcentrum Torremolinos
Nieuw te bouwen winkelcentrum in Torremolinos

Macro winkelcentrum in Torremolinos komt er defintief!

Je kunt er veel meer doen dan winkelen alleen. Uit eten, naar de film of gewoon jezelf verpozen en mensen kijken. Een definitieve ‘go’ is gegeven door de gemeente Torremolinos voor een macro-winkelcentrum nabij het Congrescentrum in deze kustplaats.

4.000 banen

Het Britse bedrijf Intu steekt 650 miljoen euro in het project dat het grootste winkel- en vrijetijdscentrum van Andalusië belooft te worden. Het gaat om de grootste particuliere investering die in decennia is gedaan in de toeristische badplaats. Op een nu nog braakliggend terrein net ten noorden van het Palancio de Congresos worden op dit moment de eerste verkennende onderzoeken voor de bouw uitgevoerd. Naast het bovengenoemde bedrag zal er nog 550 miljoen euro worden gestoken in indirecte investeringen. De gemeente ontvangt in totaal 20 miljoen euro. 15 miljoen is voor de bouwvergunning. De rest zal de gemeentekas binnenstromen via de onroerend goed belasting, die zo’n 3 miljoen euro per jaar zal bedragen. Het project zal 4.000 banen opleveren, zowel indirect als direct.

Surfen, klimmen en skiën

Naast winkels en restaurants krijgt het commerciële centrum een gigantisch surfzwembad, ski-hellingen zonder sneeuw en een klimmuur in de open lucht. De bouw van dit alles zal pas na de zomer beginnen omdat men nog wacht op de finale goedkeuring van de Junta de Andalucía. Volgens de gemeente zal dit geen enkel probleem opleveren, aangezien men hard heeft gewerkt aan voorgestelde wijzigingen in het oorspronkelijke plan voor het winkelcentrum om aan alle eisen van de regionale regering te kunnen voldoen.