Gedichten van Fanny Rubio

Gedichten van Fanny Rubio in het Museo Picasso in Málaga

Op 29 september 2016 vanaf 21.00 uur vindt de derde bijeenkomst plaats van de cyclus Con A de autoras. Mujeres que miran al sur (Met de A van auteurs. Vrouwen die naar het zuiden kijken), georganiseerd door het Museo Picasso in Málaga en het Centro Andaluz de las Letras, in samenwerking met het Instituto Andaluz de la Mujer. Op deze avond zal de schrijfster Fanny Rubio h ar gedichten voordragen. De bijeenkomst vindt plaats in de tuin van het museum en toegang is gratis, maar vol is vol.

‘Ik heb niet meer ervaring dan wat ik heb geschreven’, aldus Fanny Rubio, hoogleraar in de Spaanse Literatuur aan de Universidad Complutense van Madrid en literair criticus. Van 2006 tot 2008 gaf ze leiding aan het Instituto Cervantes in Rome en ze kreeg het commandeurschap in de orde van Isabel la Católica voor het werk dat ze verrichte voor de samenwerking tussen Spanje en de rest van de internationale gemeenschap. Ze schreef onder andere de novellen El Dios dormido (de slapende God), Fuegos de invierno bajo los puentes de Madrid (wintervuren onder de bruggen van Madrid) en een trilogie die bestaat uit La sal del chocolate (het zout van de chocola), La casa del halcón (het huis van de valk) en El hijo del aire (de zoon van de lucht). Als dichter is ze populair bij haar generatie door boeken als Acribillado amor (doorzeefde liefde) en Dresde (Dresden). Ze is een tegendraadse en beheerste voorvechter van het feminisme en de “democratische herinnering”. Francisco Ruiz Noguera zal de avond presenteren.

Poëzie in het Museo Picasso, dat sinds 2010 wordt georganiseerd door het Museo Picasso in Málaga en het Centro Andaluz de las Letras programmeert dit najaar de cyclus Con A de Autoras. Mujeres que miran al sur in een nieuwe samenwerking met het Instituto Andaluz de la Mujer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.