Fuengirola toont geschiedenis in foto’s

foto's in fuengirola
Foto tentoonstelling fuengirola

Fuengirola toont geschiedenis in foto’s

Tot 18 september is de interessante foto-expositie ‘EFE, 75 años en fotos’ (EFE, 75 jaar in foto’s) nog te zien in het stadsmuseum van Fuengirola. Het verzamelde werk van Spaanse fotojournalisten toont de Spaanse en internationale geschiedenis vanaf 1925 tot heden.

De expositie is in het leven geroepen om het 75-jarige bestaan te vieren van dit belangrijkste Spaanstalige persbureau. Fuengirola herdenkt dit jaar ook haar 175-jarige bestaan als gemeente. Daarom heeft men uit de stadsarchieven nog een paar honderd foto’s opgediept, die specifiek de geschiedenis van deze badplaats tonen. ‘EFE. 75 Años en fotos’ was al te zien in de belangrijkste Spaanse steden en ook in Latijns Amerika.

Wat te zien

De hoofdtentoonstelling bevat 74 journalistieke foto’s. Hiervan gaan er 10 over Fuengirola. De oudste foto is uit 1925 en toont een Semana Santa-processie in Málaga. Deze foto is van grote historische waarde. Verder zijn foto’s te zien van het bezoek dat Hitler aan Franco bracht in het Franse stadje Hendaye. De eerste communie van de toenmalige kroonprins Juan Carlos. Een foto uit 1947 van de lijdende moeder van Manolete op het moment dat ze hoorde van de dood van haar zoon, een beroemde stierenvechter. Een beeld van de coup-poging door militairen in het Spaanse parlement op 23 februari 1981. En tot slot Prins Charles en Lady Di poserend op de trappen van het paleis Marivent, samen met de toenmalige Spaanse koningen Juan Carlos en Sofia.

Over Fuengirola

In het gedeelte van de expositie over Fuengirola zien we de ook kroonprins Juan Carlos en Sofía. Ze bezochten Fuengirola om de zeeboulevard te openen. We zijn getuige van de ravage nadat de ETA een bom tot ontploffing had gebracht bij het hotel Las Pirámides en van het vertrek van Espernaza Oña als burgemeester. Er zijn niet alleen foto’s te zien, maar ook oude fototoestellen en camera’s uit die tijd. Deze collectie is van Vicente Arroyo.

Expo boulevard

Tegelijkertijd zijn er eveneens foto’s uit het stadsarchief te bewonderen op de boulevard van Fuengirola tussen Los Boliches en de haven. Hier staan een twintigtal grote abri’s met zwart wit foto’s. Deze foto’s leveren een mooi beeld op van de geschiedenis van de kustplaats. Deze groeide uit van klein vissersdorpje tot een toeristische hotspot, waar jaarlijks honderdduizenden mensen vakantie vieren.

Praktisch

Tot 18 september zijn de foto’s dagelijks (behalve op maandag) te zien van 19 tot 23 uur. Entree is gratis. Museo de la Ciudad. Adres:  C/ María Josefa Larrucea. Georganiseerd door:  Gemeente Fuengirola. Telefoonnummer +34 95 258 93 56.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.