Free A Girl 64560€ ingezameld in Marbella

Free A Girl is een internationale organisatie met als doel jonge meisjes uit de kinderprostitutie te redden en de criminelen aan te klagen. De afgelopen 9 jaar heeft Free A Girl meer dan 4000 meisjes uit de kinderprostitutie gered in Azië.

Op 1 november 2017 organiseerde de stichting “Free A Girl” de “Marbella Charity Night” in het prestigieuze Hotel Castillo de Monda. 15 exclusieve producten werden geveild. Er werd een 12 gangen walking dinner geserveerd door topchefs Steve Depp en Jaap Schaafsma en de gasten kregen bovendien een miniconcert door niemand minder dan Thomas Berge, Fred Diaz, George McCrae en Gispy Bros. Gastvrouw was Claudia Schoemacher.

“Kinderprostitutie is een wereldprobleem en moet dus internationaal aangeklaagd en aangepakt worden.”  verklaarde  Thomas Berge, een ambassadeur van Free A Girl en vervolgde  “We zijn zeer dankbaar voor de samenwerking en de inspanningen van de Dutch Marbella Business Club, de Castillo de Monda en Claudia Schoemacher, want dank zij hun medewerking hebben we een avond gemaakt die onze stoutste dromen overtreft.”

Alle opbrengsten worden besteed aan de “School for Justice in India”. Dit is een uniek project waarbij slachtoffers van kinderprostitutie de kans krijgen te studeren om dan in hun land de kinderprostitutie helpen te bestrijden.

Naar schatting zitten meer dan 1,2 miljoen kinderen in de seks industrie in India, in 2016 zijn slechts 55 dossiers door de rechtbank vervolgd en veroordeeld. Met de opbrengst van de Marbella Charity Night kan  Free A Girl  verder  vechten tegen de slechte rechtspraak in India.

In India is er slechts één rechtbank  gespecialiseerd in mensenrechten en mensenhandel en dat is veel te weinig. Een tekort aan advocaten doet de rechtszaken van de kinderprostitutie veel te lang aanslepen waardoor acties veel te laat komen. Free A Girl kan haar  lobbywerk hiervoor nu sterk intensiveren.

meer info over Free A Girl :  

joamy.tounkara@freeagirl.nl

www.freeagirl.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.