Fototentoonstelling over kanker vernield in Málaga

fototentoonstelling
Juntos fototentoonstelling

MALAGA – In de Calle Larios in Málaga zijn 29 panelen van een fototentoonstelling over kanker vernield. Deze vandalistische actie gebeurde in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 juni. 

De panelen vormden onderdeel van de expositie ‘Juntos’ (samen). Juntos brengt patiënten, vrijwilligers en verpleegkundig personeel in beeld. De samenstelling en uitvoering is in handen van de Spaanse kankerstichting AECC.

Venster van hoop

De fototentoonstelling bevat in totaal 60 panelen. 35 van deze panelen bevatten foto’s en de rest toont getuigenissen over de ziekte en alles wat daar bij komt kijken. Deze getuigenissen zijn afkomstig van patiënten, artsen en bekende persoonlijkheden uit Málaga’s culturele wereld. Hieronder bevinden zich sterrenkok Dani García, schrijver Antonio Soler, zangeres La Mari van Chambao, flamencozangeres Lola Flores en kunstenaar Felix Revello de Toro. Alle foto’s werden gemaakt door fotograaf en docent aan de fotoacademie Pablo Asenjo. Het doel van de AECC is om met de expositie ‘een venster van hoop te bieden voor mensen die aan deze gevreesde ziekte lijden.’

Woest

Pedro González is voorzitter van de AECC en is woest over de vernielingen. Hij schat de waarde om deze te herstellen op circa 2.000 euro. Hij heeft er direct aangifte van gedaan bij de politie. González hoopt bovendien dat beelden van de beveiligingscamera’s in de beroemde winkelstraat meer informatie over de vandalen zullen prijsgeven.

De tentoonstelling is sinds 25 mei te zien en werd op 1 juni officieel geopend. De AECC is van plan de schade zo snel mogelijk te herstellen, opdat Malagueños en bezoekers alsnog tot 30 juni de complete expositie kunnen bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.