Foto’s Adana charity met Madeline Bell

Charity avond 18 juli 2015 met Madeline Bell en David Lenker

vond plaats in het Gran Hotel Benhahavis. Alle aanwezigen hadden een entreekaartje gekocht en er waren zelfs enkele VIP tafels gekocht. De aanwezigen kregen een daverende zangshow van Madeline Bell onder begeleiding van haar vaste collega/pianist David Lenker.

De in Estepona wonende Amerikaanse heeft gezongen met grote artiesten. Na een wereldtournee met de Alex Bradford Singers besloot ze in Engeland te blijven wonen. Later verhuisde ze naar Spanje. Ze was zangeres van Blue Mink, bij de New London Chorale en zong op de opname van de rockopera Jesus Christ Superstar van oktober 1970 in het achtergrondkoor. In dezelfde tijd maakte ze ook platen met onder anderen Dave Clark en Mike Smith onder de naam Dave Clark and Friends. Madeling Bell werd op jonge leeftijd geinspireerd door Sam Cook. Tijdens schooltijd zong ze in een gospelkoor, op de straat, in lokale clubs en talentenshows. Op haar zestiende trad ze toe tot de gospelgroep The Glovertones en zong in kerken in New Jersey en New York. Later trad ze toe tot de Alex Bradford Singers.

De in Newark, New Jersey, USA geboren Madeline (23 juli 1942) oogste met haar krachtige stem en charmante verschijning veel bewondering. Naar Engels gebruik was het mogelijk allerlei (persoonlijke) vragen aan de artieste te stellen die zij tussen het zingen door beantwoordde.

 

IMG_0290 IMG_0165 IMG_0136 IMG_0067