Festivals, muziek en cultuur januari – maart 2017

Festivals, muziek en cultuur januari – maart 2017

Waarom we hier in Zuid Spanje wonen….? Een vraag die ons veel gesteld wordt. Vaak luidt het antwoord ‘het klimaat, het strand, de natuur, het eten en de vriendelijke mensen’. Maar laten we niet de culturele pareltjes vergeten die Spanje ons biedt. Onderstaand een greep uit wat er de komende maanden te bezoeken is.

Door Siska Oosterling


RETRO AUTO- EN MOTOREVENEMENT

Vergaap je drie dagen LANG aan klassieke en collactable auto’s. Tijdens deze vierde editie beloven de exposanten de fans weer prachtige motoren en auto’s te tonen.
20 t/m 22 januari 2017 in het Palacio de Feria y Congresas in Málaga. www.eventmotor.com 

[divider_line]

Mark Ryden in het CAC museum

De in Medford Oregon geboren Mark Ryden (1963) is een kunstenaar die bekend is om zijn cartoonachtige karakters in een surrealistische opstelling. De kunstschilder maakt werk dat gekenschetst wordt als ‘lief maar griezelig’. Ryden heeft al veel werk gemaakt waaronder ook cd-covers voor artiesten zoals rockband Red Hot Chili Peppers. Hij woont en werkt in Los Angeles, waar hij talloze collecties van sieraden, beelden, skeletten, boeken, schilderijen en antiek speelgoed schildert. Het CAC in Málaga exposeert hij tot 17 maart 2017. CAC Málaga (zoals altijd gratis toegankelijk!)  

[divider_line]

John Mayall

Deze Britse gitarist, toetsenist en componist staat erom bekend dat hij ervoor zorgde dat de bluesmuziek in de jaren zestig van de twintigste eeuw immens populair werd. 11 februari 2017 in Teatro Cervantes in Málaga vanaf 20.00 uur [divider_line]

 

 

Costa del Swing Malaga – Ouderwets swingen op de kade

Dit uitbundige retro 50-‘s dansfeest op de kades en terrassen van de haven Muelle Uno in Málaga viert het succes van de eerste editie. Dans de lindy-hop, swing, shag hop, jitterbug en rock-‘n-roll op de sound van big bands en dj’s. Er zijn wedstrijden, concerten en feestjes. Ook op andere locaties in Málaga kan er enthousiast worden gedanst.

20 en 21 januari 2017, zowel overdag als ’s avonds in Muelle Uno (haven), La Cochera Cabaret en La Térmica

[divider_line]

Flamenco

Ga eens naar het flamenco museum Peña Juan Breva, met een collectie flamenco parafernalia als oude grammofoons, foto’s, platen en persoonlijke spullen van bekende flamenco Malagueños. In de kelder van het gebouw zijn er iedere vrijdagavond optredens en regelmatig is er een ‘echte’ flamencoshow. Puur Spaans en niet toeristisch.

Calle Ramon Franquelo 4 in Málaga.
www.museoflamencojuanbreva.com [divider_line]

Los Malditos

De Afrikaanse prostituee Aida is vermoord. Haar vriendin Malika sleept haar vriendje en diens vriend Dieudonné mee, gezien de schijnbare passiviteit van de politie, om de moord op haar vriendin te onderzoeken. Maar het zal niet gemakkelijk worden; het parcours van de dood van Aida leidt tot een web van corruptie en geweld dat hun leven in gevaar brengt. Een passionele en moderne vorm van toneel, gebracht door een internationaal gezelschap. Voertaal is Spaans. 28 januari 2017 om 20.00 uur in Teatro Cervantes in Málaga Kijk ook eens naar dit filmpje:

[divider_line]

Festival de Cine de Málaga

Filmfestival Málaga – Festival voor de Spaanse film. Noteer vast in je agenda want het Filmfestival in Málaga wordt ieder jaar druk bezocht. Niet alleen door liefhebbers van de Spaanse- en de Latijns Amerikaanse film, maar ook door nationale- en internationale pers. Veel bekende regisseurs, acteurs en producenten verblijven tijdens het filmfestival in Málaga.

Van 17 t/m 26 maart 2017 in Málaga Teatro Cervantes.  [divider_line]

Swing, rockabilly, twist & shake Rockin’ Race Jamboree

Dit is al weer de 23e editie van dit jaarlijks terugkerend 4-daagse festival dat liefhebbers uit de hele wereld trekt. Vier avonden vol spetterende rock & roll met veel optredens van internationale artiesten met roots uit de ‘50’er jaren. Met dit jaar toppers als The Rhytm Shakers, Dale Watson & his Lone Stars, Cactus Blossoms, Dragtones. Kleed je in stijl want iedereen gaat in vintage 50’ties outfits gekleed. 2, 3, 4 en 5 februari 2017 in het Auditorio Principe de Asturias, Calle Pedro Navarro Bruno in Torremolinos. Tickets voor vier dagen 70 euro, dagpas kost 35 euro.
De pas is inclusief CD. www.rockinrace.com [divider_line]

Dragqueens, parades en vrolijke verkleedpartijen Carnaval aan de Costa

Carnaval wordt in Spanje uitbundig gevierd. Met bonte parades, humor, dans en zang.

# Malaga 18 t/m 26 februari 2017
Het Carnaval in Malaga begint met de Previa, een gratis proeverij van lekkernijen door de hele stad. Op zondag is de grote optocht door het centrum van de stad, de rest van de week zijn er optochten, feesten en de ‘murgas en comparsas’ vol humor, zang en dans. Het hoogtepunt is de uitzinnige Drag Queen verkiezing; hilarische en weelderige uitdossingen op de laatste zaterdagavond. Op de laatste zondag wordt op het strand van La Malagueta een enorme ansjovis feestelijk verbrand.

# Estepona 18 februari 2017
In het park Calvario, is er op zaterdag een groot kinderfeest met verkleedpartijen en een defilé waar de mooiste nimf van de stad wordt gekozen. Daarna een grote optocht van uitzinnig verklede carnavalvierders door de straten richting de botanische tuinen. Vanaf 19.00 uur is op het strand de begraving van de sardine, waarna vreugdevuren zullen worden aangestoken.

# Algeciraz 3 t/m 5 maart 2017
Carnaval Especial; een eerbetoon aan het carnaval van Venetië. Een hilarische hommage met komische figuren, decadente kleding en extravagante karakters. Ook muzikaal heeft de stad veel te bieden. Met satirische sketches waar de politiek in het ootje wordt genomen en heel veel optredens van koren, combo’s, cabaret, straattheater en heel veel prachtige outfits. [divider_line]

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.