Feria Torremolinos ook in centrum

feria torremolinos
feria torremolinos

Feria Torremolinos ook in centrum

De centraal gelegen pleinen La Nogalera en Costa del Sol in Torremolinos zullen een belangrijke positie innemen tijdens de Feria de San Miguel in deze kustplaats. Op 28 september gaan de festiviteiten in het kader van dit jaarfeest van start.

Naast de twee genoemde pleinen wordt het feest ook gevierd in de aangrenzende straten in het historische centrum van de stad. De bedevaart ofwel ‘romería’ ter gelegenheid van de beschermheilige San Miguel vindt al drie dagen voor opening van de festiviteiten plaats. Hier worden diverse tonelen gebouwd. Wethouder cultuur Aída Blanes zegt hierover: ‘We willen het centrum opleven door de traditionele feria de noche overdag naar de straten van Torremolinos te verplaatsen, zodat deze ook met daglicht gevuld worden met feestvreugde’.

Feestverlichting

Op woensdag 28 september start de feria om 21 uur met de traditionele ‘pregón’ ofwel openingstoespraak. Deze wordt traditiegetrouw gehouden door de burgemeester. Dit in combinatie met het ontsteken van de feestverlichting op het feria-terrein. Dagelijks eindigen de festiviteiten om 5 uur in de ochtend. Zaterdag 2 oktober is de laatste dag. Feestvierders aan de Costa del Sol hoeven dan  maar enkele dagen te wachten voor de feria van Fuengirola op 6 oktober van start gaat.

Feesttenten

Net als op andere ferias spelen ook in Torremolinos de ‘casetas’ ofwel feesttenten op het feria-terrein een essentiële rol. Hier wordt gegeten en gedanst en zijn live muziekoptredens met flamenco als dominante muziekstroming. Daarnaast is er de kermis. Hier wordt op de laatste dag korting gegeven voor kinderen op alle attracties die voor hen zijn bestemd.

Romería

De ‘romería de San Miguel’ begint op zondag 25 september om 10 uur in de ochtend. De stoet vertrekt van de avenida de Los Manantiales ter hoogte van de urbanisatie Los Palacios. De ossewagens vertrekken vanuit de calle Costa Rica. Traktoren en auto’s met aanhangwagen beginnen in calle Río Bergantes. Ruiters en paardenkoetsen – veelal traditioneel gekleed in flamenco-dracht – beginnen op de avenida Pintor Sorolla.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.