Feria van Marbella van start

feria marbella
feria marbella

MARBELLA – Dinsdag 6 juni om 22 uur was de aftrap van de Feria de San Bernabé in Marbella. Aan basketbalprof Sergio Scariolo de eer om de feria te openen met een toespraak (pregón). Direct na de toespraak volgde een spetterende vuurwerkshow. Deze was perfect te bekijken vanaf Las Terrazas bij de jachthaven in het centrum van de stad. Ook op de nabijgelegen boulevard zag het zwart van de mensen die afkwamen op de feestelijkheden. Een dag later, op woensdag 7 juni, werd de Feria de Día (feesten overdag) officieel geopend. Deze wordt altijd gehouden in het Park bij de Alameda, op de Avenida del Mar en ook op de Terazzas boven de jachthaven.

Jaarfeesten

De jaarfeesten trekken altijd veel bezoekers die overdag kunnen genieten van flamenco-optredens, folkloristische optochten en live muziek en ’s avonds met feesten in de casetas op het feria-terrein dat naast winkelcentrum La Cañada ligt. Dit ligt aan de noordkant van de stad vlakbij de weg richting Ojén.

Día de San Bernabé

Zondag 11 juni is het de dag van San Bernabé, de patroonheilige van Marbella. Deze wordt gevierd met een semi-religieuze processie om 10 uur bij Cruz de Humilladero. Aansluitend vindt er een mis plaats in de kerk Iglesia de la Encarnación, waarop de processie ter ere van de heilige San Bernabé volgt.

Er worden extra busdiensten ingezet om feestvierders te vervoeren van vijftien verschillende punten in de stad naar het feria-terrein bij La Cañada. Ook is daar voorzien in een tijdelijke taxistandplaats. Op 11 juni is voor liefhebbers van rockmuziek ook het Festival Rock Andaluz in de stad, na een tour door heel Spanje.

Beveiliging tijdens de feria

Voor het eerst dit jaar hangen er beveiligingscamera’s op beide locaties. In het centrum, waar de Feria de Día plaatsvindt, zijn dat er zes en op het feria-terrein zijn dat er vijf. Vorig jaar was de gemeente dit ook al van plan, maar toen was men te laat met de aanvraag. Dit jaar werd die aanvraag net op tijd goedgekeurd door het hoogste gerechtelijke orgaan van Spanje, TJSA. In de gemeente spreekt men ook over permanente beveiliging middels camera’s. Men focust hierbij met name op kritieke punten zoals Puerto Banús, winkelcentrum La Cañada, Elviria en de jachthaven. Tijdens de feria worden ter beveiliging ook extra agenten van de nationale en lokale politie ingezet.

Klik hier voor meer informatie over het feria-programma.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.