Feest aan de Costa del Sol in Torremolinos en Fuengirola

feest in fuengirola en torremolinos
feest in fuengirola en torremolinos

Spanjaarden houden van feesten. Dat weet iedereen die er woont of er regelmatig komt. Elke plaats, of het nu een gehucht is of een grote stad, viert zijn eigen jaarfeest. Dit is de feria. Dan wordt er een paar dagen tot een week feest gevierd op het feria-terrein.

Op dit terrein staat alles in het teken van het grootste feest van het jaar. Kinderen voelen zich het meest aangetrokken tot de kermis. Hier vind je zeer diverse attracties van botsautootjes, een reuzenrad, zweefmolens tot spookhuizen. Volwassenen gaan graag richting de ‘casetas’, dat zijn de feesttenten. Hier wordt bier en wijn geschonken en zorgt live-muziek en andere optredens voor een feestelijke sfeer. Tijdens de meeste feria’s in Zuid-Spanje zijn er ook optochten. Zoals optochten van in sierlijke flamenco-kleding gehulde koppels te paard. En de processies. Hier wordt de plaatselijk aanbeden Maagd rondgedragen door de stad of het dorp.

Feest in Torremolinos

De feria van Torremolinos heet de Feria de San Miguel. Deze is woensdagavond begonnen en duurt nog tot en met zondag 1 oktober. Optredens van regionaal bekende artiesten zoals M-Clan, Manu Tenorio, Los Aslándticos en DeMarco Flamenco, vinden plaats in het gemeentelijk auditorium ‘Príncipe de Asturias. Dan volgt vrijdagavond rond 19 uur de processie van San Miguel. Dit is de patroonheilige van Torremolinos. Zondag 1 oktober is de dag van het kind. Dat is het feest met gehalveerde toegangsprijzen voor de attracties op de kermis: 2 euro. Vergeet ook niet overdag om het centrum van Torremolinos in te gaan. Daar wordt ook feest gevierd op verschillende pleinen. Bars en restaurants serveren eten en drinken op straat en overal zijn muziekoptredens.

Feest in Fuengirola

Van 6 tot 12 oktober is het weer tijd voor groot feest in Fuengirola. De Feria del Rosario van Fuengirola staat bekend als een van de beste feesten van Zuid-Spanje. Deze vormt de sluiting van de regionale feest-kalender. Deze feria wordt donderdagavond 6 oktober officieel geopend in Palacio de la Paz met een optreden van onder anderen flamenco-beroemdheid Estrella Morente. Palacio de la Paz ligt aan het eind van het feestterrein. Dat is het plein waar elke dinsdag en zaterdag grote, populaire markten worden gehouden. De helft van het feestterrein wordt ook hier ingenomen door de kermis. De andere helft door de vaste ‘casetas’. Elke caseta viert zijn eigen feest en iedereen is overal welkom. In Fuengirola is maandag 10 oktober de dag van het kind. Dan zijn de toegangskaartjes te koop voor de helft van de normale prijs.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.