Eten en drinken, restaurants in Estepona en Gaucin

eten en drinken Estepona

Eten en drinken in Estepona

Ik schrijf deze column in de haven van Estepona, aan een tafeltje van Cafeteria Bar Halomon naast het bekende café Reinaldo. Halomon is een uitstekende plek om af te spreken, om te ontbijten of tapas te eten, die de hele dag ververst worden. Estepona heeft echter nog veel meer leuke eet- en drinkgelegenheden, in deze column mijn tips.

very good estatesTom Van Wees, eigenaar  Very Good Estate
www.verygoodestates.com

Heerlijke restaurants

In de haven van Estepona vindt u verder een aantal Chinese, Thai, Indiase, Franse, een Belgisch en natuurlijk een aantal Spaanse restaurants. Je kunt betaald voor de deur parkeren, behalve zondag want dan is er een (toeristen) marktje, of gratis op het grote parkeerterrein in de buurt.

Het bijzondere lievelingsrestaurant in Estepona van Mieke en mij is ‘Sabores’, vrijwel niemand kent het en dat zouden we eigenlijk het liefst zo willen houden 😉 Maar dat zou niet eerlijk zijn en geen recht doen aan de intenties van de eigenaren. Het is naar onze mening waarschijnlijk het restaurant met de beste prijs/kwaliteit verhouding in het zuiden van Spanje. Er is weinig reden om niet het menu te nemen van (op moment van schrijven) 15 euro voor drie gangen (ma t/m vrijdag tussen 13.00 – 16.00 uur). Of het zou moeten zijn om een aantal andere (voor)gerechten te eten zoals de overheerlijke rabo de toro. Het enige nadeel dat wij kunnen ontdekken is het witte licht. Maar dat komt vaker voor in Spaanse restaurants. Calle Gregorio Marañón 3, de straat achter het hoogste gebouw aan de boulevard, het voormalige busstation. Voor alle locaties geldt dat het verstandig is even te googlen voor openingstijden en het adres.

Centrum Estepona

In het centrum van Estepona (parkeer in een van de parkeergarages onder de boulevard) zit een aantal leuke tapas tenten en restaurants. Onze favoriete tapaszaken zijn Casa del Rey en Esquina del Arte. Zij maken mooie, culinaire tapas. Natuurlijk zijn er ook heel veel ham- en kaastenten en Spaanse restaurants, vooral in Calle Caridad. Een ander aantal restaurants in het centrum waar wij graag eten is El Pescador en Illescas aan de boulevard (veelal vis) en restaurant Sur en de Madu Bar. De laatste 2 voor goed vlees en een aantal heerlijke Marokkaanse gerechten.

Iets buiten Estepona

Iets buiten Estepona, naast het Kempinski hotel, ligt Laguna Village, met winkels, Puro Beach, een Marbella style beachclub/restaurant, een Italiaan, Thai en Terra Sana voor een prima salade. Ons favoriete restaurant aldaar is Camurí. Zij hebben een Japanner in dienst die de sashimi en sushi verzorgt en de kaart is verder zeer gevarieerd. Je zit er erg leuk, direct aan zee en in de zomer hebben ze ook bedjes op het strand.

Eten in Gaucin

Maar op een zaterdag of zondag en soms ook door de week gaan wij het liefst eten bij Barry en Helen in Gaucin. Zij hadden voorheen het restaurant La Pozuela in Jubrique. De inspecteur van de Michelin gids was waarschijnlijk net zo enthousiast als wij want hij kondigde aan dat ze een goede vermelding zouden krijgen in de gids van 2017. Maar Barry en Hellen hadden andere plannen en verhuisden hun restaurant naar Gaucin. In februari 2017 openden zij hun restaurant onder de naam Platero & Co, zodat wij voortaan naar Gaucin gingen om daar heerlijk te eten. In het najaar van 2017 viel hen een bijzondere eer te beurt: de vermelding van Bib Gourmand in de Michelin Gids 2018. Een Bib Gourmand vermelding is voor hen de leukste onderscheiding. Het is namelijk een zeer goede, of zelfs ultieme prijs/kwaliteit verhouding voor een drie-gangen menu voor maximaal 37 euro. Een Nederlands succes in het zuiden van Spanje en wat ons betreft volkomen verdiend!

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.