Editorial

We geven het grif toe: we willen het hele C-woord het liefst nooit meer horen of lezen. Daarin zijn we natuurlijk niet de enigen. Maar de hele situatie is zo allesoverheersend dat het moeilijk is te doen alsof er niets aan de hand is.

Daarom waren we zo blij met alle positieve reacties die we kregen op de vorige editie. Zowel op de sociale media als via mail en whatsapp spraken lezers én adverteerders hun waardering uit. Dat heeft ons de energie gegeven, ondanks alle risico’s, gewoon weer een editie uit geven. Omdat we het leuk vinden en omdat júllie het leuk vinden.

Meer dan ooit hebben we gekekenn naar een evenwichtige combinatie van artikelen. We willen niet doen alsof er geen sprake is van een crisis maar hebben gekozen voor wat er nog wél allemaal kan. En dat is nog best veel, we wonen per slot van rekening in het prachtige Andalusië waar altijd wat over te vertellen valt.

Dus ging Suzanne van Nunen op pad voor een leuke wandeling in de bergen van Benahavís en brachten wijzelf een bezoekje aan de monumentale stad Antequera. Na het zien van de documentaire La Linea besloot Maria eens in de geschiedenis en de achtergronden te duiken, dat leverde een interessant verhaal op. Onze gastronomisch redacteur Susana Verboon zocht alles uit over truffels en wijnspecialist Ronald Dorlas vertelt hoe je zelf de beste wijnen kunt kiezen.

En omdat dit jaar wel een heel apart jaar is, vroegen we een aantal lezers naar hun ervaringen in de afgelopen maanden. Iedereen blijkt heel veerkrachtig en flexibel te zijn waardoor aanpassen aan nieuwe omstandigheden een stuk makkelijker gaat.

Wij hebben er van genoten deze extra dikke wintereditie samen te stellen en hopen dan ook dat jullie deze met veel plezier lezen!

Marjan Schut & Maria Kupers