Editie 38 lezen!

“Tis weer voorbij die mooie zomer, die zomer die begon zowat in mei…” Die zomer begint in Spanje altijd in mei en is in september nog niet echt voorbij maar toch, er hangt verandering in de lucht. Dat voel je vooral op het platteland en in de natuurgebieden. De ochtenden zijn frisser en hier en daar schitteren dauwdruppels in de zon. De natuur maakt zich op voor een periode van rust en herstel.

We nodigen je uit op stap te gaan en te genieten van al het prachtigs en lekkers dat Andalusië biedt. Ga cultuur snuiven in één van de galerieën die onze nieuwe kunstredacteur en kunstenares Eva Meenhorst bezocht. Kies eens een ander soort brood bij de échte bakker, gemaakt van meel uit de regio.

Ronald Dorlas ging even de grenzen van de deelstaat over om de wijnen daar te proeven. Voor binnenlandse reizen heb je geen PCR-test nodig maar hoe ging het eigenlijk met dat testen deze zomer? We gingen op bezoek bij een Nederlands testbedrijf aan de Costa voor wat achtergrondinformatie.

Een bezoekje aan Granada staat bij veel mensen op het wensenlijstje, en dan vooral om het Alhambra te bewonderen. Maar Granada heeft veel meer te bieden. We doken in de geschiedenis op zoek naar de wat onbekendere verhalen en bezochten de bijbehorende plaatsen in de stad.

We hebben dus weer veel afwisselende verhalen verzameld, maar we verzamelen ook nog wat anders: computers, laptops en tablets. Ondertussen hebben enkele tientallen bedrijven en particulieren hun oude apparaat ingeleverd en worden ze nu klaargemaakt voor hergebruik. In oktober zullen ze via het Rode Kruis in Málaga worden overhandigd aan schoolkinderen in de hele provincie. Vergeet dus niet ook jouw laptop, computer of tablet nog even in te leveren!