Editie 37 ligt weer klaar!

De zon is definitief doorgebroken. Letterlijk en ook figuurlijk. Na lange tijd hangt er weer wat optimisme in de lucht. Tijd om te proosten, te reizen, activiteiten te ondernemen èn iets voor anderen te doen. We hebben al deze concepten in een extra dik zomernummer verzameld.

Deze keer nemen we je mee naar de provincie Córdoba. Ronald Dorlas bezocht twee bodega’s in Montilla en proefde er allerlei heerlijke wijnen. Maria ontdekte dat kamperen niet altijd betekent dat je haringen in de grond moet slaan. Met de kampeerauto en een paar fietsen achterop trok ze naar het zuidelijk deel van Córdoba en genoot van een paar dagen cultuur, natuur en ultieme vrijheid.

Wie wel eens in een ‘herboristeria’ is geweest weet dat je daar allerlei soorten kruiden kunt kopen. De Spanjaarden drinken een kopje ‘tila’ om te kalmeren en ‘manzanilla’ na een copieuze maaltijd. Maar ook bij andere kwaaltjes maken ze graag gebruik van kruiden. Susanna Verboon ging op zoek naar het verhaal achter deze traditie en kreeg interessante tips.

Nu het toerisme binnen Europa weer enigszins op gang begint te komen wilden we wel eens weten hoe de sector het afgelopen jaar heeft beleefd. En vooral of het toerisme er vanaf nu voorgoed anders uit zal zien. We vroegen diverse experts om hun visie op het heden en de toekomst.

En terwijl de meeste mensen de toekomst weer wat zonniger inzien, zijn er mensen die het nog steeds moeilijk hebben. Toen iedereen online moest gaan werken of lessen moest volgen, werd pijnlijk duidelijk dat er nog veel gezinnen zijn waar helemaal geen computer is. Of waar er één is waar iedereen gebruik van moet maken. Dat was voor ons de reden een campagne op te zetten om gebruikte laptops, computers en tablets in te zamelen. Nadat ze volledig zijn schoongemaakt en van de basisprogramma’s zijn voorzien, krijgen ze een tweede leven bij kinderen van gezinnen die zelf geen computer kunnen betalen. We nodigen je van harte uit ook jouw oude apparaten in te leveren zodat deze kinderen ongestoord hun huiswerk kunnen maken.

Geniet van deze ESpecial Life, van de zomer en vooral van elkaar!