Duurzaam Ondernemen Aqua Sana bekroond

MDBC bekroont Aqua Sana Michel de Kroon als duurzaam ondernemer 2017

De Marbella Dutch Business Club heeft op 3 november 2017 haar jaarlijkse Ondernemersdag gehad met als actueel thema DUURZAAM ONDERNEMEN. Verschillende leden en niet-leden hebben korte presentaties gegeven over hun activiteiten en hoe zij ‘duurzaam ondernemen’ omzetten in de praktijk.Duurzaamheid houdt veelal in dat economische, sociale en ecologische aspecten met elkaar in evenwicht zijn, zowel nu als in de toekomst. Op ecologisch vlak is over de laatste jaren sprake van een sterke teruggang in de kwaliteit van het ecologisch systeem. Ik was bijzonder geboeid door de uiteenzetting van Johan Buckert van Swisspartners. Hij slaagde  erin  een antwoord te geven op de vraag hoe het handelen van banken en het beleggingsproduct in het bijzondere ‘duurzaam ondernemen’ kan begeleiden, faciliteren en stimuleren. De kernvraag voor bedrijven in dit opzicht is : streeft men naar een maximaal niveau van marktomvang of winst, waarbij men duurzaamheid zodanig inzet dat het binnen wettelijke grenzen maximale winst oplevert, of is men bereid zichzelf dusdanige duurzaamheidscriteria op te leggen dat men eventueel genoegen neemt met minder markt en minder winst?

Johan getuigde van zowel van ondernemingen als beleggers die deze laatste strategie de voorkeur geven. Het resultaat is duidelijk dat op lange termijn de rendabiliteit van deze beleggingsproducten hoger is dan de traditionele producten.

Maar uiteindelijk heeft de jury een keuze gemaakt tussen alle sprekers en de winnaar is geworden Michel de Kroon van Aqua Sana. Zijn bedrijf voorziet in een behoefte om niet meer met flessen te hoeven slepen. Zijn concept is voordeliger, milieuvriendelijker en praktisch. Aqua Sana plaatst hoofdzakelijk watercoolers, bij bedrijven en particulieren. Een dikke proficiat aan Michel!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.