Draak van Game of Thrones in Málaga

Game of Thrones draak

Fans van de mythische serie Game of Thrones kunnen nog tot zondagavond een replica van een van de draken van Khaleesi Daenerys Targaryen uit de serie bewonderen. In de Calle Alcazabilla staat deze opgesteld naast de IJzeren Troon. Belangstellenden kunnen in de troon zitten en het zwaard van de koning vasthouden.

Wie hiervan een foto neemt en deze onder vermelding van de hashtag #cazadoresdeseries via hun sociale media verspreiden, maken ze ook nog kans op een t-shirt van The Game of Thrones. Troon en draak vormen onderdeel van derde Festival Screen TV dat tot 5 juni in de stad wordt gehouden. In de bioscoop Albéniz worden 24 uur per dag non stop 13 series getoond. Toegang is gratis zolang er plaatsen beschikbaar zijn.

Screen TV 2016

De organisatie van het festival is in handen van Festival de Cine, het inmiddels beroemde filmfestival van Málaga dat jaarlijks plaatsvindt in april en veel beroemdheden uit de filmwereld naar de Zuid-Spaanse stad brengt. Screen TV 2016 biedt in totaal 13 televisieseries, waarvan de meest interessante en actuele delen worden vertoond. Ook zijn er films te zien die zijn gerelateerd aan enkele van de series die zijn geprogrammeerd door Movistar+, TNT, AXN, FOX, Calle 13, Syfy, AMC, Atresmedia Televisión en RTVE. Ook zijn de eerste afleveringen te zien van ‘Shades of Blue’, ‘Penny Dreadful’, ‘Mr. Robot’ en ‘Fear the Walking Dead’.

The Game of Thrones

Veel scènes uit de The Game of Thrones Season 5 en Season 6 werden opgenomen in Spanje. De afleveringen in de serie zijn gebaseerd op de best seller boeken Het lied van IJs en Vuur van R. R. Matrin. De serie speelt zich af in onbekende tijden in de onbekende fantasiewereld van de Zeven Koninkrijken waar mythische kastelen, indrukwekkende landschappen en zeer diverse personages het decor vormen van een eindeloos gevecht tussen verschillende adellijke families die strijden om een ijzeren troon.

Filmlocaties in Spanje

Voor Season 6 reisde de crew van The Game of Thrones naar het Spaanse Girona, maakte opnames in het natuurpark Bedenas Reales in Navarra om vervolgens het kasteel van Zafra te bezoeken in Guadalajara. Tot slot werden ook opnames gemaakt in Peñíscola aan de Costa Blanca en in Almería. Voor Season 5 speelde het Alcázar-paleis in Sevilla een belangrijke rol.