Danniëlle & Andy

Eind 2019 vertrokken Danniëlle en Andy van Doorn-Ketels met hun camper richting Spanje. Na een uitgebreide rondreis was het plan een luxe camping speciaal voor kampeerauto’s op te zetten. Uiteindelijk kwamen ze in Torre del Mar aan en gingen vandaaruit op zoek naar een geschikte plek.

“We hadden een paar te koop staande campings op het oog en zouden net met de onderhandelingen beginnen toen de noodtoestand werd afgekondigd. Alles was gesloten dus dan kun je niets meer doen, we moesten zelf ook de camping waar we stonden verlaten” vertelt Andy. Het stel kon terecht in de Bed & Breakfast van vrienden. In ruil voor het onderhoud van huis, zwembad en tuin mochten ze daar de hele lockdown doorbrengen. “We hebben ons geen moment verveeld, elke dag even de deur uit voor de boodschappen, Spaans leren en boekjes lezen” aldus Danniëlle.

“het komt absoluut goed met ons!”

Zowel Andy als Danniëlle hebben geen moment spijt gehad van hun beslissing alles in Nederland te verkopen en naar Spanje te vertrekken. “Het plan op zich is niet gewijzigd, alleen wat uitgesteld. En eigenlijk komt dat best goed uit. Voorheen keken we naar een locatie en was de omgeving meer bijzaak. Nu kijken we naar waar de camping ligt, is die plek interessant voor gasten? En dan pas kijken we of er daar iets te koop staat” vertelt Andy. “Bovendien nemen we nu alle tijd om in te burgeren, ons Spaans gaat met sprongen vooruit en we doen veel contacten op. Dat is alleen maar gunstig voor de toekomst. Dat die toekomst hier in het zuiden van Spanje ligt twijfelen we echt geen moment aan.”

Ze merken wel dat het een stuk rustiger is op de campings die ze bezoeken. “Vorig jaar om deze tijd trokken we zelf rond en waren er kampeerplaatsen die volledig bezet waren. Nu is de bezettingsgraad niet hoger dan 20%. Het zijn vooral mensen uit het noorden van Europa die er met de camper op uit trekken en dat doet nu natuurlijk niemand. De Spanjaarden zelf beginnen overigens ook de smaak te pakken te krijgen, er is natuurlijk niets heerlijkers dan je eigen plekje op wielen hebben” zegt Andy.

Hun standplaats is nog steeds Torre del Mar, vanuit daar gaan ze vrijwel overal met de fiets of openbaar vervoer naartoe. “Je kunt hier heerlijk eten, het centrum is heel gezellig en je kunt hele stukken langs de kust fietsen” vertelt Danniëlle. Zij heeft zo langzamerhand echter wel behoefte aan een vaste plek. “Dat is dan wel weer het gevolg van deze hele coronacrisis, we moeten wat meer geduld hebben. Maar ik wil wel graag een eigen vaste stek, een thuis dat niet te verrijden is.”

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)