Dakterrassen in Málaga

Je kunt het dak op!

Als de mussen van het dak vallen, is het in een stad als Málaga alleen nog goed toeven in een koel zwembad óf op een dakterras. Want op dakhoogte waait altijd wel een verkoelend briesje uit zee. Bovendien kun je er ontspannen, want op een dakterras ontgaat de drukte van de stad je volledig. Gun jezelf een dakterras na een dag slenteren door het labyrinthische stratenplan van het historisch centrum of cultuursnuiven in musea.

Met het populairder worden van Málaga is ook het aantal dakterrassen flink toegenomen. Je kunt er terecht voor lunch, voor diner, alleen voor een wijntje of een huisgemaakte cocktail of een tapaatje. Genietend van verfijnde smaken in combinatie met een verfrissende invalshoek om deze Zuid-Spaanse stad te bewonderen. Die is helemaal mooi als de zon zijn plaatsje aan het hemelgewelf heeft ingeruild voor zijn nachtelijke witgrijze tegenhanger. De meeste dakterrassen tref je op het dak van een hotel. Maar wees gerust: ook niet-hotelgasten zijn er welkom.

 

 

 

 

 

 

Tekst en foto’s: Else Beekman

Alcazaba Premium Hostel
Een erg bevoorrechte locatie heeft ook het dakterras op de 5e verdieping van het Alcazaba Premium Hostel in Calle Alazabilla 12 met een schitterend zicht op het Alcazaba en het Romeinse theater. Een verdieping lager ligt restaurant Batik met heerlijke fusiongerechten op de kaart. Op het dakterras dat uit twee niveaus met elk een eigen bar bestaat, zijn twee bars en verschillende lounge-hoeken. Vanaf de barkrukken aan de rand kijk je neer op de drukte in het meest toeristische stukje van de stad. Als de zon ondergaat zit je hier het best.
Alcazabapremiumhostel.com/terraza.php

Málaga Premium Hotel
La Terraza de San Juan ligt op de vijfde verdieping en boven Bendito restaurante in het boetiekhotel Málaga Premium Hotel en is een relatief nieuwe aanwinst in de stad. Toch wist het in korte tijd flink populair te worden vanwege de goede chill out sfeer en de prachtige plek in de gelijknamige straat. Je zit er praktisch bovenop de Iglesia de San Juan met een schitterend zicht op de toren hiervan, op de kathedraal en de Montes de Málaga in de verte.
Geopend van maandag tot zondag van 15:30 tot 02 uur.
Hotelmalagapremium.com/terraza-malaga/


Hotel Room Mate Larios

Het eerste dakterras in Málaga dat open ging als hippe bar met een clubmuziek draaiende DJ en waar ook cocktails werden geserveerd, was Hotel Room Mate Larios op Calle Marqués de Larios 2. Al vrij snel werd dit terras op de 4e verdieping in de weekends dé place to be voor de beter gesitueerde Malagueños. Het succesvolle concept is sindsdien opgepikt door een tiental andere hotels in het centrum. Naast een live DJ zijn er soms ook flamenco- of jazzoptredens. Dit chill out terras is ook te boeken voor privéfeestjes. Let wel op: als het slecht weer is, is het terras gesloten . Je kunt er aperitieven voor je afdaalt naar het Japanse Kirei restaurant op de eerste verdieping.
Open van zondag t/m woensdag van 17 tot 00h en donderdag t/m zaterdag van 18 tot 02 uur.
Room-matehotels.com/nl/larios/services/

Hotel AC Malaga Palacio
Het dakterras Ático op de 15e verdieping van Hotel Malaga Palacio aan Calle Cortina del Muelle 1 is het bekendst, het hoogst en volgens velen het sjiekst. Het heeft een zwembad, een restaurant en spectaculaire uitzichten over de haven en je kijkt er bijna neer op de ‘s avonds magisch verlichte
kathedraal. In restaurant Ático kun je in stijl mét uitzicht lunchen of dineren. Er is veel live
muziek en flamenco-optredens. Tijdens het
jaarlijkse filmfestival kun je hier loungen tussen de beroemdheden. Zonnebril vergeten? Dan kun je er een lenen. Ático is geopend van 12 tot 04 uur.
Marriott.com/hotels/hotel-information/restaurant/agpmg-ac-hotel-malaga-palacio/

Hotel Molina Lario
Het terras The Top, met zwembad van Hotel Molina Lario aan Calle Molina Lario 20 op de 8e verdieping dat uit drie niveaus bestaat, ligt iets beschutter dan Ático. Je hebt er een prachtig zicht op de renaissancistische kathedraal en de sfeer is iets meer casual dan die bij het dakterras van Motel Málaga Palacio. The Top is het hele jaar door geopend, heeft een cocktailcorner en vormt daardoor een perfecte ontmoetingsplek voor een drankje en een hapje voor je echt de stad in gaat. ‘s Zomers is er live muziek en worden er speciale evenemeten georganiseerd.
Hotelmolinalario.com/es/the-top/

 

El Corte Inglés
Op de 5e verdieping van de grote El Corte Inglés in Málaga zit sinds 2015 de Gourmet Experience. Op een oppervlakte van ruim 2.000 vierkante meter zijn maar liefst verschillende ‘restaurants’ gevestigd waar je niet alleen wat te eten kunt bestellen – en kunt zien hoe het klaar wordt gemaakt – maar ook streekproducten kunt kopen En het uitzicht van het het Lob-terras is spectaculair. Het terras is het hele jaar geopend van 10 uur ‘s ochtends tot middernacht en in het weekend tot 2 uur. Dus klaar met winkelen? Ga het dak op, bestel een cocktail en geniet!
Elcorteingles.es/centroscomerciales/es/eci/centros/centro-comercial-malaga

Chinitas Urban Hostel
Vlakbij Plaza de la Constitución ligt het relatief rustige en onbekende dakterras van Chinitas Urban Hotel in Pasaje Chinitas 2. Op de 4e verdieping vind je Terraza Club Chinitas. Er is geen lift, maar het uizicht beloont je moeite. Er hangt een vrij relaxte sfeer en een voordeel is dat het heel centraal in downtown Málaga ligt. Ook vanaf hier een schitterend zicht op de kathedraal. Er zijn twee bars waar je terecht kunt voor verschillende snacks en alle dranken, ook cocktails.
Elke dag vanaf 16 uur geopend.
chinitashostel.com/nl-nl/terraza-club-chinitas

Andere dakterrassen in Málaga
• Soho Bahía Hotel, Calle Somera 8. Terraza Soho ligt op de 8e verdieping en is dagelijks geopend van 12 tot 02 uur.
Sohohoteles.com/hotel-bahiamalaga-en-malaga/

• Dulces & Dreams Hostel, Plaza de los Mártires 6. Dit sfeervolle terras ligt bovenop het boetiekhotel Dulces & Dreams. Drankjes, tapas en soms live muziek de hele week door.
Dulcesanddreamshostel.com.

• Oasis Backpackers Hostels Málaga, Calle San Telmo 14. Dat het hotel vol zit met backpackers wijst al op de jeugdige sfeer die je op het terras zult aantreffen. Beroemde gin tonics, cocktails en veel live muziek.
Laterrazaoasis.com

• Sallés Hotel Málaga Centro, Calle Mármoles 6. Op de 7e verdieping van dit hotel aan de
Guadalmina-rivier vind je Terraza Aurea op twee niveaus mét zwembad. Geopend vanaf 12 uur.
Hotelmalagacentro.com.

• La Azotea de Marmoles, Calle Lanuza 5. Van het verwaarloosde dak van een oud gebouw in de wijk Trinidad is een cultureel centrum gemaakt. Er wordt geen eten en drinken geserveerd. Dat mag je van huis meenemen. Het ziet er wat kalig uit, maar dat wordt goedgemaakt door
bijzondere dans– en muziekoptredens.
Facebook.com/laazoteademarmoles/

 

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)