Culinair Málaga – tips van Sander

Culinair Málaga – tips van Sander

Sander Klomp vertelt in ESpecial Life nummer 13 over zijn passies maar ook waar je in Málaga volgens hem heerlijk kunt eten. En hier kun je het interview met Sander lezen.

sander-klomp_restaurant-tips

La Alvaroteca (Calle Gerona 39)
Bij toeristen totaal onbekend, je moet er dan ook een stukje het centrum voor uit. Maak je geen zorgen want het is de moeite meer dan waard! Álvaro houdt van experimenteel koken en serveert kwalitatief hoogstaande gerechten tegen een zeer betaalbare prijs. Een dagmenu kost net geen 10 euro maar steekt met kop en schouders uit boven de menuutjes die je elders geserveerd krijgt. Reserveren is noodzakelijk.

Pez Tomillo (Paseo del Pedregal 1)
In Pedregalejo heb je een grote keus aan restaurants, maar dit is mijn favoriet! Verrassende gerechten en vlotte, vriendelijke bediening. Iets chaotisch, maar dat hoort er stiekem wel een beetje bij! Reserveer je tafeltje of ga op tijd, want ook dit restaurant is zeer geliefd bij de Malagueños!

El Farolito (Calle Beatas 4)
Een prima plekje voor carnivoren! Bij deze Argentijnen kun je namelijk voor een goed stuk vlees terecht! Het wordt op Argentijnse wijze gesneden en luistert daarom naar namen als entraña en vacío, maar het is allemaal even lekker! Binnen is maar weinig plek en zeker in de winter is het daarom niet eenvoudig een plekje te vinden, aangezien ook veel Malagueños de Argentijnse keuken op waarde weten te schatten! In de zomer heeft het een klein terras waar het goed toeven is.

Tejeringos Coffee (Calle Méndez Núñez 6)
Natuurlijk zijn er verschillende plekken waar je heerlijke churros (de typische gefrituurde deegstaven) kunt eten.  Maar wist je dat ze in Málaga oorspronkelijk tejeringos heten en rond van vorm zijn? Er zijn enkele plekken in de stad waar  je deze versnapering kunt krijgen, zoals bijvoorbeeld bij  Tejeringos Coffee aan de Calle Méndez Núñez. Je bestelt ze per stuk en kunt er verschillende soorten sausjes bij krijgen om de churro in te dippen (chocola, witte chocola, aardbei etc.).

Rey Negro (Calle Strachán 11)
De Malagueños hebben hun eigen koffiecultuur, waar koffies ingedeeld worden al naar gelang de hoeveel melk die het heeft. Niemand zal je raar aankijken als je een mitad (helft), sombra (schaduw) of nube (wolk) bestelt! Maar toch krijg je de allerbeste koffie van Málaga bij deze Italiaan! Barrista Thomas maakt de allerlekkerste koffies en ze hebben er ook verse smoothies!

sander-klomp_culinair-malaga

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.