Cartojal? Wat is dat nou?

Cartojal
Cartojal

Hét drankje van de Feria van Málaga is Cartojal

Deze mierzoete wijn komt uit de bekende Bodega Málaga Virgen. Eigenlijk drinken de Malagueños maar één week per jaar Cartojal, maar dan doen ze het ook goed. Tegen de 250.000 flessen gaan er in een week tijd doorheen.

De wijn wordt gemaakt van de Moscateldruif en heeft maar liefst 100 gram suiker per liter! Je drinkt hem het best ijskoud en natuurlijk het liefst met een net gescoorde roze hoed aan zo´n prachtig roze vat. En dan roep je heel hard: ‘Estoy de muerte, my friend!’, de slogan van Cartojal. Ik ben om op te vreten, mijn vriend! Drink je liever iets anders? Een ander populair drankje tijdens de Feria is Rebujito. Dit is een mix van gelijke delen sherry (manzanilla of fino) met 7up. Dit drankje komt natuurlijk oorspronkelijk uit Jerez de la Frontera, de Sherryhoofdstad, maar is ook in andere delen van Andalusië onlosmakelijk met de Feria verbonden. Liever iets sterkers?

Larios, de uit Málaga afkomstige jenever, heeft een prachtige fles ontworpen speciaal voor de Feria! ‘Doce meses echandote de menos’, vrij vertaald ‘Twaalf maanden lang hebben we je gemist’ staat er op de fles. En zo is het maar net! Ook DYC, een Spaans whisky merk, komt ieder jaar met een speciaal voor de Feria ontworpen fles.

Geschreven door Sander Klomp.

Komt uit minigids ‘Feria de Málaga’ die is geschreven door Sander Klomp.
Op deze website staat deze super leuke gids die je gratis kunt downloaden over de Feria van Málaga. Allemaal weetjes. Ga naar deze website van Sander Klomp en lees bovenstaande informatie (en meer)!

Cartojal

 

http://www.ditismalaga.nl/download-gratis-handige-minigids-de-feria-van-malaga/

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.