Blues and Rock night met Tijs Groen in Fuengirola

Rock baby, rock en blues

Vrijdag 4 maart 2016 komt de legendarische Leo Lyons, oprichter van de band Ten Years After, samen met zijn huidige band Hundred Seventy Split naar het Palacio de la Paz in Fuengirola voor een spetterend optreden tijdens de Blues and Rock night. Als speciale gast zal de Nederlandse gitarist Tijs Groen zijn muzikale virtuositeit ten gehore brengen.

Dit is een echte must voor hardcore blues fans, zo zeggen de organisatoren. Vooral omdat het jaarlijkse Mijas Blues Festival sinds 2015 niet meer wordt georganiseerd. Lyons werd geboren in 1943 in Nottinghamshire en startte zijn professionele muziekcarrière al op zijn zestiende met deelname aan de band Ten Years After. Hij was vanaf het podium getuige van enkele van de meest bijzondere momenten in de geschiedenis van Rock & Roll.

Woodstock

De band Ten Years After verscheen tien minuten in de documentaire over The Woodstock Music and Arts Festival. Dit vestigde definitief hun naam in de geschiedenis van de rock. Sinds de zomer van 2010 heeft Lyons samen met gitarist Joe Gooch, voormalig lid van Ten Years After, de band Hundred Seventy Split. Hun cd The Road uit februari 2015 staat nog steeds in de Duitse Amazon blues top tien, na een tijd op 1 te hebben gestaan.

Hundred Seventy Split treedt non stop op in Europa en bouwde daarmee een stevige basis van fans op. In Fuengirola zullen ze hun all time classics ten gehore brengen samen met nieuw materiaal. De begeleidende band is de erg populaire Mama Paula Blues Band.

Tijs Groen

En last but not least: als speciale gast treedt de Nederlandse gitarist Tijs Groen op. Tijs werd in 2013 tweede in het televisieprogramma De beste gitarist van Nederland en won vele prijzen als professioneel athleet. Especial Life publiceerde een interview met hem in #8.

Gedurende de avond zijn er drie bars geopend met drankjes en eten vanaf 20 uur tot het einde van de avond. Kaarten kunnen worden gekocht via www.ticketsource.eu/bigmpromotions of bij Sunshine Golf Store in La Cala de Mijas, Yorkshire Linen Warehouse in Mijas Costa, Woody’s in Los Boliches, IBEX Insurance, Fuengirola, Martin’s Har & Beauty Lounge in Arroyo de la Miel.  Meer informatie via: 952661819.