Binnenkijken

Patio’s binnenkijken

Wie in Nederland ’s avonds op straat loopt herkent dit wel; hoe leuk is het dan niet om bij anderen naar binnen kijken? Als je dat wilt doen in Spanje dan lukt dat niet. Is het niet mogelijk door de bouw met de kleine ramen of het (lange) pad dan zijn het wel rolluiken en toldos die je tegenhouden. En hoe mooi zijn soms in Spanje de patio’s.

In Córdoba begrijpen ze dat en hebben besloten om de patio’s open te stellen. In de binnenstad zijn 15 patio’s opengesteld om daarmee de mooie bloemen pracht en praal te kunnen aanschouwen. Het gaat hier niet om het bekende patio’s (binnenplaatsen) feest gedurende de tweede en derde week van mei maar om de kersteditie die tot en met 2 januari 2016 duurt.

De lente editie (valt in de periode van 4 – 15 mei 2016 van het Festival de los Patios Codobeses is altijd een groot succes en zelfs een beschermd en erkend feest door de Spaanse regering sinds 1980 en door UNESCO sinds december 2012. Het is een waar bloemen spektakel waarbij de binnenplaatsen vol zijn gehangen met kleurige bloempotten en mooie bloemen en planten. Deze mei kwamen er maar liefst één miljoen nieuwsgierigen naar Córdoba voor het bloemenfeest. Er zullen daarnaast ook concerten en optredens gegeven worden en tekst en uitleg tijdens diverse routes die door de stad lopen, de patio’s zijn te bewonderen tussen 18 en 21 uur.

december_patio01 december patio_02