De beste chiringuitos

de beste chiringuitos malaga
de beste chiringuitos malaga

De beste chiringuitos van de provincie Málaga

De lezers van La Opinión de Málaga konden via sociale media eind juli hun favoriete eettentje aan de Costa del Sol melden bij de redactie van die krant. De beste volgens hun volgers zijn Restaurante Carmen Playa Tropical (Torre del Mar, Vélez),  chiringuito Litoral (Sacaba Beach, Málaga), Litoral Pacífico (Misericordia, Málaga), El Boquerón (Torre del Mar), Sicsù (La Malagueta, Málaga), El Hornillero (Almayate, Vélez), José Cerdán (Torremolinos) en Restaurante Antonio (El Palo, Málaga). De redactie heeft nog een paar aanbevelenswaardige eetgelegenheden.

Chiringuitos en merenderos zijn onlosmakelijk verbonden met een zomer aan de Costa del Sol. Plekken voor aangename ontmoetingen en lekker eten. Verplichte pleisterplaatsen om te genieten van de zon en het strand. En aan de kust van de provincie Malaga wordt het aanbod én de vraag alleen maar groter. Niet alleen toeristen maar ook de plaatselijke bevolking komen er graag visjes eten. En met zoveel aanbod is het moeilijk kiezen. Vandaar dat La Opinión haar lezers heeft gevraagd via Twitter of Facebook hun favoriete chiringuito te kiezen.

Playa Tropical Restaurante Carmen

Deze chiringuito, die de meeste stemmen heeft gekregen, ligt aan de Paseo Marítimo de Poniente 80 in Torre del Mar. Ze bestaan al 15 jaar en serveren naast de traditionele keuken ook vlees van de grill, typische spiesen met sardientjes en visspiesen. En ‘gegrilde calamares, een van de meest verfijnde en meest gewilde gerechten’, volgens mede-eigenaar Raúl Cámara. Bovendien ligt het restaurant op een mooie locatie in een redelijk rustige omgeving. Cámara is blij met zijn gasten omdat ze zo trouw zijn, en er komen ook altijd veel toeristen. Het restaurant heeft een gedeelte met parasols, vlakbij de waterfietsen. Dit jaar hebben ze de look veranderd en een eetgedeelte op het strand geopend, wat erg gewaardeerd wordt door de gasten.
Sommigen prijzen het restaurant de hemel in, zoals Anastasia Akhrymenka, die zegt dat het niet de beste is van de provincie Malaga maar ‘de beste chiringuito van heel Spanje. Vanwege de grote klantvriendelijkheid en het geweldig lekkere eten’. María Bustillo: ‘spiesen zoals ze horen te zijn, het eten en de grootte van de porties heel erg goed en de mensen superaardig. Ik heb er nog nooit een nors gezicht gezien of iemand die zei: ‘dat kan niet’. Raquel Susi Adesias vertelt wat ze er het lekkerst vindt: ‘de salade “morir de amor”: de beste van de wereld, en wat te denken van de spiesen? Ook de mango-explosie is onbetaalbaar.’

Chiringuito El Boquerón

Een van de andere restaurants met de meeste stemmen is El Boquerón. Deze bevindt zich eveneens in Torre del Mar, op de Paseo Marítimo de Poniente 16. José Ruiz werkt samen met zijn zus María del Carmen in deze chiringuito. ‘Gefrituurde vis kun je overal krijgen’, zeggen ze, daarom is voor hen, naast het serveren van goed eten, het persoonlijke contact met de klant heel belangrijk. Deze chiringuito werd in 1971 geopend door hun ouders die hun bekendheid te danken hadden aan het feit dat ze zowel oud als nieuw publiek aantrokken. Het restaurant biedt klassieke spiesen, vis en calamares van de grill, gebakken vis, een uitgebreid assortiment schaaldieren, zaagschelpen en de populaire zeekreeften. En alles ‘voor aantrekkelijke prijzen’. Ángeles Hernanz kiest het restaurant vanwege ‘het geweldige personeel, ze ontvangen je alsof je familie bent’. En Maribel Lopez Ramirez kiest ‘zonder twijfel de chiringuito El Boquerón, vanwege hun assortiment aan verse vis en de aandacht voor de klant’.

Chiringuito Litoral Pacífico

De Litoral Pacífico bevindt zich aan de Paseo Marítimo Ciudad de Melilla in Malaga. Volgens klanten als Nuria Gonz, Carmen Fernández en Miguel Ángel Fernández is dit de beste chiringuito van Malaga en ze bevelen deze aan met veel uitroeptekens.

Chiringuito Sicsú

Sicsú bevindt zich ook op de Paseo Marítimo Ciudad de Melilla in Malaga. Op Twitter brengt Alejandro Marina zijn stem uit op dit restaurant ‘omdat deze unieke plek het verdient vanwege zijn onvergetelijke smaken’. Juan Cervantes zegt: ‘als ze me in Madrid vragen wat de beste chiringuito is, dan hoef ik daar niet over na te denken, @chiringuitsicsu’. Francisco Herrera roemt ‘de beste service en de beste kwaliteit’ terwijl José Góngora zegt: ‘persoonlijk contact, goede service en geweldige vis op een prachtige plek’.

El Hornillero
Een andere chiringuito aan de Costa Axárquica waar veel mensen enthousiast over zijn is El Hornillero, gelegen aan de stranden van Almayate (Vélez). Veel mensen noemen het een informeel restaurant en dat klopt ook wel, want dit tentje is het meest kameleontische van de lijst. In deze kleine oase staan niet alleen visjes op de kaart, maar ook hamburgers en cocktails, waardoor de bar heel populair is op zomeravonden. Juan Olvido noemt dit een plek met verborgen schatten en het ‘voldoet aan al je verwachtingen’.

Restaurante José Cerdán

Restaurant José Cerdán aan de Paseo Marítimo van Torremolinos krijgt 8 stemmen vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding en de ruime porties. Ze hebben geen gas teruggenomen tijdens de crisis. Het meest gewilde gerecht is de spies met sardientjes. ‘We hebben de beste spiesen en de klanten vertellen dat door’, aldus Freddy Estriguero, een van de medewerkers van het restaurant. Ook gaan ze heel familiair om met hun klanten. Dit is nog zo’n traditionele chiringuito die al sinds 1972 open is. Dit komt allemaal terug in wat Laura Casero zegt op de sociale media: ‘de geweldige bejegening waardoor je je er thuis voelt, heerlijke spiesen, luxe zaagschelpen en iced beer dat je buiten zinnen brengt.

Chiringuito Antonio 

Chiringuito Antonio ligt aan de Calle Playa del Chanquete in El Palo, Malaga en beroemt zich op zijn gegrilde vis tot wel 10 kilo, terwijl ze op andere plaatsen maar vissen grillen tot 1 of 2 kilo. ‘En we maken overal spiesen van, van vlees tot vis’, aldus de serveerster Patricia Galo. Schaaldieren, spiesen met sardines, paella…er is voor elk wat wils. Ze bestaan al 27 jaar: vaders die al kwamen toen ze zelf jong waren, komen nu samen met hun kinderen. Ze hebben veel vaste klanten en mensen die elke dag komen. Het restaurant bevindt zich aan de rand van het strand en heeft een familiaire verstandhouding met hun klanten. Miguel Ruiz stemt op dit restaurant vanwege ‘de prijs-kwaliteitverhouding, moeilijk te evenaren’.

Chiringuito El Litoral

Deze chiringuito bevindt zich in Malaga aan de Paseo Marítimo Antonio Banderas 5. De commentaren van de klanten zijn lovend, zoals van Eva Bueno Lopez die het restaurant roemt. Hoewel ze toegeeft dat het geen uitgemaakte zaak is vanwege de grote hoeveelheid goede chiringuitos in de provincie Malaga.

Ook aanbevolen

  • Málaga – Restaurante Victoria / Chiringuito El Lirio / El Cachalote / Vicen Playa / Los Cuñaos / El Mijeño / Chiringuito María / Chiringuito Gabi / El Merlo / Amitabha Chiringuito / El Tintero / Lázaro y Concha / Chiringuito Morata / El Escribano / Chiringuito Los Marineros / Chiringuito Miguel / El Zagal / Miguelito El Cariñoso / Las Acacias
  • Torremolinos – Los Manueles / El Hijano / Shamba Playa
  • Benalmádena – La Cubana
  • Mijas – Royal Beach
  • Vélez Málaga – El Boquerón / Chiringuito El Balandro / Chiringuito Tropy
  • Fuengirola – La Ponderosa / New Antonio
  • Rincón de la Victoria -La Quiniela / Chiringuito Avante Claro / La Marina / Casa Kiko

Bron: La Opinión de Málaga

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.