Belgische topontwerper Walter van Beirendonck curator voor Powermask Wereldmuseum Rotterdam

Belgische topontwerper Walter van Beirendonck curator  voor Powermask Wereldmuseum Rotterdam

Belgisch modeontwerper Walter Van Beirendonck is gastconservator in het Wereldmuseum Rotterdam van de expositie ‘The power of Masks`.

Dit is een logisch keuze van het museum aangezien Walter Van Beirendonck in zijn kostuumcollectie al vanaf 1980 maskers verwerkt.

“Ik raak enorm gefascineerd door het feit dat een masker je identiteit op een simpele manier kan veranderen.” zegt van Beirendonck over het onderwerp van de expositie.

Maskers zie je in alle culturen, denk aan de Afrikaanse rituelen of onze uitbundige carnavalfeesten. De expo toont 125 maskers, gemaskerde kostuums en modesilhouetten, zeer kleurrijk en vrolijk ingericht. Tijdens de rondleiding neemt de gids je mee langs de verschillende functies van het masker die de Antwerpse modeontwerper Van Beirendonck je presenteert : de link tussen de beeldende kunst en Afrikaanse maskers, maskers in de hedendaagse mode, maskers als fetisj, en nog veel meer!

Praktisch : Powermask – The power of Masks loopt nog tot en met 7 januari 2018, het museum is geopend van 10:30 tot 17:30.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.