Beleggen in 2020

Eindelijk eens een alternatief voor de standaardlijstjes met de verwachtingen voor het komende beursjaar! Waar de analytici met aanbevelingen van de toppers en floppers van 2020 komen, weten we allemaal dat niemand in te toekomst kan kijken. Dus blindelings dergelijke ‘adviezen’ over bijvoorbeeld individuele aandelen overnemen is uw goed recht, maar het is en blijft uw geld/belegging en daar bent alleen u verantwoordelijk voor.

Mag er dan helemaal niet vooruit gekeken worden?
Als vooraf maar duidelijk is dat onderstaand lijstje met waanzinnige voorspellingen met een knipoog tot stand is gekomen, dan is dat in mijn optiek wat anders. Natuurlijk is het zinvol om naar verschillende visies op de markt te luisteren, zeker als deze afkomstig zijn van een kundig team. En als dit jaarlijks verschijnt en wanneer het voor iedereen duidelijk is dat onderstaande stellingen met een korrel zout moeten worden genomen, dan mag u zich wat mij betreft laten verassen! Niet om klakkeloos over te nemen uiteraard, maar om eens creatief na te denken wat er allemaal wel (niet) kan gebeuren in de (financiële) wereld.

‘Waanzinnige’ voorspellingen voor 2020
De originele titel is ‘Outrageous Predictions 2020’ en is afkomstig van de Chief Investment Officer Steen Jakobsen en zijn team van Saxobank. Met een historie van inmiddels twee decennia is deze publicatie een begrip in de financiële wereld. Deze 10 ‘voorspellingen’ kan ik nu niet allemaal inhoudelijk bespreken, maar uiteraard is het voor u mogelijk het volledige artikel te ontvangen als u dat wenst. Nogmaals, u moet de stellingen met een flinke korrel zout nemen.

1) In 2020 bevriest de Techsector en er blijven alleen maar een paar grote jongens over?!
2) De stagflatie brengt de VS en diens dollar in mineur?!
3) De ECB verhoogt de rente en de Europese banken worden de grote winnaars?!
4) De oliesector laat de problemen achter zich en kiest de weg omhoog?!
5) Onder leiding van Zuid-Afrika valt een deel van de Afrikaanse economie?!
6) ‘America First’-belasting leidt tot nieuwe handelsoorlogen?!
7) Zweden komt door hoge overheidsuitgaven in een recessie?!
8) De Democraten winnen, onder andere de farmasector gaat dit voelen?!
9) Hongarije stapt uit de EU en ziet haar forint kelder en kapitaal uitstromen?!
10) Azië creëert eigen reservevaluta ADR, met hulp van Rusland daalt de USD?!

Is uw portefeuille voorbereid op deze waanzinnigheden?
Zo, wanneer u weer bent bijgekomen, dan is het goed om rustig vast te stellen welke stellingen u gelooft en welke niet. Zie u een kans of dreiging voor uw beleggingen welke u zelf nog niet had gesignaleerd? Zorg dat uw portefeuille in lijn is met uw visie! Het is niet moeilijk om per stelling aanpassingen in uw posities te maken, indien u van mening bent dat nodig is.

Taco te Gussinklo, relatiemanager van BinckBank in Spanje
taco.te.gussinklo@binckspanje.com / +34 952 924 011 / www.binckspanje.com

Deze informatie is afkomstig van BinckBank Spanje. De informatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.