Barbecue voor gehandicapten in Fuengirola

Barbecue Fuengirola
Barbecue Fuengirola

Barbecue voor gehandicapten in Fuengirola

De gemeente Fuengirola heeft een voorziening aan een van haar stranden toegevoegd voor mensen met een fysieke beperking.

Op Playa del Castillo, helemaal aan de westkant van de stad is een elfde ‘barbecue-boot’ toegevoegd. Al jaren vormen de metalen boten gevuld met zand de enige officiële mogelijkheden langs de kust van Fuengirola om op het strand te barbecueën.

Houten vlonders

Nu is er naar aanleiding van een petitie van een gehandicapte inwoner een extra boot geplaatst die toegankelijk is en gebruiksvriendelijk voor minder valide mensen. Allereerst is de boot lager, zodat mensen vanuit een rolstoel ook hun vuurtje kunnen stoken en hun eten dat erop ligt in de gaten kunnen houden. Daarnaast is er met houten vlonders aan weerszijden van de boot tot de boulevard voorzien in een gemakkelijke toegang. Tot slot loopt er een pad van vlonders helemaal naar de zee, zodat een duik nemen deze inwoners van Fuengirola ook wat gemakkelijker wordt gemaakt.

Reserveren

De tien andere barbecue-boten worden vrijwel het hele jaar door enthousiast gebruikt door mensen die er samenkomen om ’s middags of ’s avonds lekker uitgebreid te eten en drinken. De boten moeten wel van tevoren worden gereserveerd bij de lokale politie van Fuengirola, waarna vooraf ook een bedrag van 5,10 per dagdeel (tot 18 uur of vanaf 18 uur tot ’s nachts) moet worden betaald in het gemeentehuis dat naast het politiebureau ligt. Men kan reserveren op vertoon van het identiteitsbewijs. Deze procedure is voor mensen met een fysieke beperking hetzelfde al moeten zij wel een certificaat kunnen overleggen waaruit blijkt dat zij een lichamelijke beperking hebben.

Reserveren kan van maandag tot en met donderdag. Blijkt op vrijdag boot nummer 11 nog niet te zijn gereserveerd, dan wordt deze beschikbaar voor het algemene publiek, zodat de boot niet ongebruikt blijft.