Asieldieren van december 2015

ASIELDIEREN ‘van de maand’ december

Aan de Costa del Sol zijn diverse uitstekende initiatieven met als doel dieren weer een prettig leven te bieden. Graag presenteren wij u van de diverse asielen ‘hun asieldieren van de maand’ (met hun eigen teksten). Indien u een asiel vertegenwoordigt nodigen wij u van harte uit zich bij ons te melden voor deze gratis rubriek waarin wij de dieren graag onder de aandacht brengen.

gatos y amigosIn Estepona is  Association Gatos Y Amigos | www.facebook.com/gatosyamigos| poezen en katten| telefoon 634 344 015.

MUSETA is een gestreepte poes van ongeveer 3-4 jaar oud. Zij werd in mei in het bos achter gelaten waar ze haar kittens kreeg. We vermoeden dat ze weg werd gedaan vanwege het feit dat ze zwanger was. Ze stond ook in augustus als kat van de maand augustus. Niemand is naar haar komen kijken en ze is oh zo lief! Neem contact op en geef haar een fijn (t)huis. Museta kan goed overweg met andere katten en ook met honden.

 

 

Museta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

adanaIn Estepona is Adana actief | www.adana.es/en/ | adoptions@adana.es | katten en honden | telefoon 95 2113 467 en 678 985 870 | Calle Camino Padre Cura 14, Estepona, geopend van 10.30 tot 13.30 uur.

Diana is gevonden in de Cortijo Reinoso omgeving in Estepona, samen met haar 2 pups, George en Kate.  Diana is een heel zachtaardig hondje dat nog wel een beetje verlegen kan zijn. Toen ze binnenkwam in de shelter vond ze mensen wel spannend, maar inmiddels is ze niet zo timide meer. Diana kan goed overweg met andere honden en haar pups waren helemaal weg van haar, één van haar pups is inmiddels geadopteerd.  Diana heeft veel meer zelfvertrouwen gekregen en geniet van alle aandacht. Ze staat nu met smart te wachten op die aai en knuffel in de kennel, dat is goed te zien aan haar staart die ze er bijna af kwispelt! Diana zal voor iemand een toegewijd maatje zijn, en ze is gek op kinderen. Ze is echt een schattig meisje.

Diana de hond bij Adana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

logo_tripla_AOp de weg Ojen-Monda treft u Triple A aan| www.triplemarbella.org | info@tripleamarbella.org | katten en honden | telefoon 95 277 1586 | Te vinden op 1,5 km vanaf de rotonde naast de BP bij La Cañada en dan aan de rechterkant op de weg richting Ojen-Monda en 7 dagen per week open van 10.00 tot 17.00 uur (het kattenhuis tot 15.00 uur).

Nog geen aanbod ontvangen.

 

logo ACE

ACE | SHIN staat voor ‘Animal Care España’, Spaanse Honden In Nood, afgekort SHIN. In Nederland communiceren we onder de naam ACE. In België is onze organisatie bekend als SHIN. Beide landen voeren een ander logo maar vertegenwoordigen dezelfde organisatie | honden | Protectora de Animales in Mijas Costa onder leiding van Fabienne Paques en Ton van den BroekRefugio La Cala de Mijas en is te vinden Desiminada de Las Rosas 59, La Cala de Mijas | www.ace-charity.org

Torden, deze kleine pit bull, werd gevonden in een vuilcontainer, hij zat onder de vlooien, het vuil, en zijn oogjes zaten dicht, bovendien had hij een stijf achterpootje, dat niet normaal bewegen kan, …een echt afvalbakje zouden velen zeggen, maar niets is minder waar,..het is de liefste kleine pup die je kan tegen komen. Hij wordt nu opgevoed tussen zoveel mogelijk pupjes om hem zeker sociaal te maken als pit bull, betere start kan hij niet hebben dan zijn eerste maanden  worden door gebracht met andere leeftijdsgenoten. Torden, het is een aandoenlijk hondje. We zijn met hem naar onze specialist Carlos geweest en ook nog nog naar een neuroloog, maar ze kunnen hem niet helpen, waarschijnlijk is de aandoening in zijn pootje gekomen door een parasiet, verschillenden anti biotica kuren hebben geen verbetering gebracht, hij zal moeten leven met een stijf pootje en dat vinden wij heel erg, maar hij zit er echt niet mee, hij speelt en ravot, kroelt en laat het niet aan zijn hartje komen.

_MG_0218 _MG_0243 _MG_0245 _MG_0251

Lees ook elders in de colum over Nessie de boxer. Zie deze link.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-logo- APA (Estacion Esperanza Nerja) is een nieuwe dierenopvang in Nerja. Opgericht door een groep Spanjaarden en met de hulp van expats heeft het recentelijk twee wilde honden gered die voor gevaar op de snelweg zorgden. Deze honden verblijven momenteel in een dierenhotel dat hoge dierenartskosten met zich meebrengt. Er zijn veel bedelaars actief die dieren misbruiken om zo op de emoties van voorbijgangers in te kunnen spelen. Gelukkig is de nieuwe burgemeester in Nerja een echte dierenliefhebster en in samenwerking met de gemeente werkt APA er aan om dit aan te pakken. Tevens bewijst augustus een verschrikkelijke maand voor dieren te zijn waar ze worden achtergelaten terwijl hun baasjes op vakantie gaan. Om het goede werk voort te kunnen zetten is APA volledig afhankelijk van mensen zoals u en wilt u daarom graag uitnodigen om te doneren. Elke euro telt!  Meer info over APA www.facebook.com/apanerjaestacionesperanza En mocht u willen adopteren of wellicht tijdelijk opvang of zorg kunnen bieden, horen ze maar al te graag van u! Neem voor meer info contact op met Laura: 0034 689 428 730.

Er is nog geen logo van APA aan ons verstrekt en ook geen foto’s van de dieren maar bovenstaande tekst wilden wij u niet onthouden. (redactie).