Antonio Banderas onthult nieuwe kledinglijn

Antonio Banderas
Antonio Banderas onthult kledinglijn

Antonio Banderas onthult nieuwe kledinglijn

De gevierde Hollywood-acteur en regisseur Antonio Banderas is gedebuteerd als kledingontwerper. De in Málaga geboren acteur onthulde zijn nieuwe ontwerpen voor het eerst aan publiek in het warenhuis El Corte Inglès in Puerto Banús.

De kledinglijn ontwierp Banderas samen met de ontwerper Daniel Struzinski van het merk Selected Homme. Dit valt onder het Deense modebedrijf Bestseller, ook wel bekend als de Deense Zara. De kledingstukken en accessoires komen onder de naam Antonio Banderas Design by Selected Homme op de markt. Het logo wordt gevormd door twee blauwe vlaggetjes. Een verwijzing met een knipoog naar de achternaam van de acteur en zijn geboortegrond Málaga, stad aan de altijd azuurblauwe Middellandse Zee.

Debuut

De debuterende kledingontwerper zette zijn eerste stappen in de modewereld in 2015. Toen volgde hij een opleiding aan de prestigieuze modeopleiding Saint Martins in Londen. Als vestigingsplaats voor zijn lijn koos hij voor Málaga. De acteur staat bekend om zijn liefde voor zijn geboortegrond. Hij woont in een huis aan het strand in Marbella, loopt regelmatig mee met een broederschap in de paasprocessies van Semana Santa en hij steunt filmprojecten in de regio.

Meer doen

De acteur verbond al eerder zijn naam aan modemerken. Maar dat was niet meer dan het uitlenen van zijn naam en imago in ruil voor geld. Ditmaal wilde hij meer doen dan alleen dat. In de Spaanse media vertelt Banderas dat hem dat nog behoorlijk wat moeite heeft gekost. Natuurlijk heeft hij veel andere professionele verplichtingen. Toch wilde hij net zoveel bijdragen als ieder ander zou doen.

Veelzijdige collectie

De veelzijdigheid van de collectie brengt de stemming, het gesprek, en de houding van de vele verschillende momenten in het leven over. ‘Dat is wat we doen… Een collectie samenstellen die voldoet aan de eisen van het leven dat je leidt,’ zegt Banderas op de website van Selected Homme. ‘Of je nu op zoek bent naar een pak, voor een jeans-en-leer-look gaat, of je casual wilt kleden met een polo en chino, deze collectie heeft alles wat je nodig hebt!’

Voor de hedendaagse man

De door Banderas mede ontworpen kleding bestaat uit in totaal 30 stukken onderverdeeld in drie lijnen. Alle kleding is bedoeld voor de hedendaagse man voor gebruik in het dagelijks leven. De collectie bestaat uit sportieve, eenvoudige en mannelijke kledingstukken zoals spijkerbroeken, overhemden, leren jacks en trenchcoats. De kleuren die overheersen zijn aardetinten, grijs en zwart. Ook bedacht Banderas een poloshirt zonder kraag. ‘Vooral de witte polo’s van deze lijn zijn al bijna uitverkocht’, zei de acteur in een Spaanse krant.

Zelfverzekerde mannen

Banderas’ doel is dat mannen zich zelfverzekerd voelen. Drie lijnen moeten hiervoor zorgen. ‘Identity’ bevat vooral op kleermakerswerk geïnspireerde kleding. ‘Indigo’ richt zich met name op denim en ‘Heritage’ brengt klassieke pakken met urbane en moderne details. De prijzen variëren van 26 euro tot 485 euro.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.