Ambachtelijke bieren proeven in Rincón

Ambachtelijk bier
Ambachelijke bieren proeven in Rincón

Proeverij van ambachtelijke bieren, heerlijk!

Op zaterdag 19 december 2016 wordt in Rincón de la Victoria de eerste Feria de la Cerveza Artesanal gehouden. Ambachtelijke bieren staan hier centraal. Negen lokale brouwers bieden in stands elk drie tot vier verschillende variëteiten bier aan. Deze kunt u proeven, maar ook kopen.

De Feria wordt gehouden van 12 uur tot middernacht op Plaza Al Andaluz. Naast de lokale bieren zijn er ook standjes waar eten verkrijgbaar is. Het bier moet natuurlijk wel goed landen! De gemeente zorgt bovendien nog voor een muzikale omlijsting, waardoor het een gezellig geheel belooft te worden.

Sabor a Málaga

De brouwers zijn allemaal kleine bedrijven die zelf op ambachtelijke wijze bier brouwen op traditionele wijze. De gemeente Rincón de la Victoria wil met dit initiatief de consumptie van lokale producten steunen. De feria wordt georganiseerd in samenwerking met Sabor a Málaga. Deze organisatie promoot en steunt authentieke lokale producten uit de provincie.

Nederlandse bierbrouwer

De volgende merken ambachtelijk bier zijn op de feria aanwezig: La Axarca, Murex, La Catarina, Trinidad, 3 Monos, Carma, Malaqa, San Francisco en Rosas. Het merk La Cabra Azul van de Nederlandse Liz Luyben is niet aanwezig. Zij brouwt al ruim een jaar haar eigen bier op professionele wijze in Comares. Ze was toen ze in Spanje kwam wonen niet onder de indruk van de keuze aan bieren in Spaanse bars. Tijdens haar studententijd brouwde ze al zelf thuis bier. In Spanje besloot ze het professioneler aan te pakken. Het interview dat Especial Life met haar hield kun je hier lezen.

Goedkoop

Eerder schreven we al dat bier drinken in Málaga erg goedkoop is. Volgens de Bier Prijs Index die jaarlijks wordt samengesteld drink je op Krakau en Kiev na het goedkoopste bier in de stad Málaga. Gemiddeld betaal je hier 1,51 euro voor een glaasje gerstennat. Het duurste bier drink je in Genève. Daar betaal je maar liefst 5,64 euro. Ter vergelijking: in Amsterdam kost een biertje volgens deze index gemiddeld 2,70 euro en in Brussel 2,84 euro.