Het aftellen tot Marbella 4Days Walking 2016 is begonnen

Marbella 4Days Walking
Marbella 4Days Walking

Het aftellen tot Marbella 4Days Walking 2016 is begonnen

Over drie weken begint de vierdaagse van Marbella weer. Op 13 tot en met 16 oktober 2016 lopen 1.500 mensen dagelijks een nieuwe route van 20 of 30 kilometer. De wandelaars komen niet alleen naar Marbella om te wandelen maar ook om te feesten. Elke avond zijn er muziek- en dansoptredens in het stadscentrum.

In 2011 begon de eerste Marbella 4Days Walking met 658 inschrijvers en is ondertussen uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen in het laagseizoen. Ongeveer 80% van de deelnemers komt uit het buitenland en ze worden meestal vergezeld door familie en vrienden. Omdat de organisatoren van de vierdaagse Nederlanders zijn is het voor hen relatief makkelijk om daar veel wandelaars vandaan te halen. Er zijn inmiddels drie touroperators die een geheel verzorgde reis inclusief inschrijving aanbieden. Ook vanuit België worden pakketreizen aangeboden.

Een wereldwijde promotiecampagne via de wandelbonden heeft er voor gezorgd dat er dit jaar voor het eerst grotere groepen wandelaars uit Estland, Denemarken, Noorwegen, Ierland en Groot Brittannië komen. ‘Vorig jaar hadden we voor het eerst wandelaars uit Japan en Polen en die komen dit jaar weer terug met vrienden’ aldus organisator Hans Wohl. ‘Het evenement zelf is de beste promotie. We zien dat wandelaars die mee hebben gedaan nog eens terug komen met meer mensen of dat ze hun vrienden aanraden mee te doen. Zo groeit het aantal deelnemers uit verschillende landen elk jaar meer.’

De mensen die zich tot nu toe hebben ingeschreven komen vrijwel allemaal uit andere landen, de Spanjaarden en buitenlanders die in de provincie Málaga wonen schrijven zich meestal vanaf september in en soms zelf op de ochtend van de wandeldag zelf. Er doen dit jaar 19 nationaliteiten mee en daarnaast er worden er 3.000 bezoekers verwacht.

Alle routes starten en eindigen op Las Terrazas del Puerto Deportivo in Marbella. De start is tussen 08.30 en 09.30 uur en de wandelaars moeten voor 16.30 uur weer terug zijn. Er zijn elke dag andere routes van 20 en 30 kilometer die onder andere door het stadscentrum, Nagüeles, Xarblanca, Puerto Banús, San Pedro, Altos de Marbella, Nueva Andalucía en de Vía Verde gaan. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober 2016 zijn er speciale routes van 6 kilometer voor kinderen. Er is (uiteraard) elke dag live muziek op Las Terrazas tot 17 uur.

Alle informatie en inschrijving: www.marbella4dayswalking.com

 

Enkele vrolijke deelnemers van eerdere vierdaagse in Marbella.Marbella 4Days Walking Marbella 4Days Walking Marbella 4Days Walking

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.