De perfecte studiekeuze vanuit je luie stoel

Van 2 tot 6 oktober is de Nationale Onderwijsweek in Nederland.

Afgelopen maand zijn er weer veel nieuwe studenten gestart met een opleiding. Van 2 tot 6 oktober is de Nationale Onderwijsweek in Nederland. Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan de helft van hen waarschijnlijk dit jaar nog zal stoppen met de opleiding[1].

Ik ben Joyce, schrijfster van het boek De Online Coach en oprichtster van JongLeren.es. Ik bemiddel  in stages en begeleid studenten  in Málaga. Onze specialisatie is  het coachen en begeleiden van studenten tijdens een stage. De druk die studenten voelen om te voldoen aan de eisen die de maatschappij aan hen stelt is erg hoog. Ze willen in een keer de juiste studie kiezen: iets wat henzelf leuk lijkt, maar ook waarbij de kans op een baan hoog is en wat past bij de verwachtingen die men van ze heeft. Tóch kiezen heel veel studenten dus verkeerd.

Hoe kan dit?

Heel simpel: de student van tegenwoordig heeft het niet meer zo makkelijk. Ze moeten voldoen aan het perfecte plaatje: hoge cijfers halen bij een prestigieuze studie, je ouders trots maken, leuk gevonden worden door leeftijdsgenoten, een volle cv zodat je later een mooie carrière kan opbouwen.. Volgens psychiater Esther van Fenema en documentairemaakster Sanne Kooiman (https://nos.nl/op3/artikel/2195244-jongeren-voelen-druk-om-aan-het-perfecte-plaatje-te-voldoen.html) hangt dit samen met het moeten maken van een perfecte studiekeuze. Wanneer studenten verkeerd kiezen, hangt dit, door het afschaffen van de basisbeurs, samen met grote financiële gevolgen. De druk om goed te kiezen is dus groot.

De oplossing?

Wij denken hem te hebben gevonden. Vanuit onze jarenlange ervaring met het coachen van studenten hebben wij Your Journey opgericht, een combinatie van een online TV show, blogs en een gratis 3-delige videoserie waarmee we studenten helpen stappen te zetten richting de juiste keuze. Op deze manier kunnen studenten en scholieren vanuit hun luie stoel ontdekken wat nou écht bij hen past, en kunnen ze de eerste stappen zetten richting het maken van een keuze, of dit nou het volgen van een bepaalde studie, het kiezen voor het nemen van een gap year, of gaan werken is. Op deze manier proberen wij studenten te helpen met hun studiekeuzestress, door te focussen op henzelf: wat wil jíj graag? Naast de videolessen krijgen ze worksheets en geven we support onder andere door live Q&A’s in de veilige besloten Facebook-groep waarvan ze deel uitmaken.

Het is onze missie om maar liefst 100.000 studenten te helpen de juiste keuze te maken. Zij zijn de toekomst en als zij hun dromen kunnen gaan volgen heeft dat een positief effect op de wereld om hen heen.

Wil je meer weten over Your Journey en onze missie? Neem dan contact met me op. Ik vertel je er graag alles over!

Joyce van Ombergen gooit regelmatig roer om in SpanjeJoyce van Ombergen-Jong
0034.663157784
joyce@yourjourney.academy

 

 

 

 

[1] http://www.vereniginghogescholen.nl/system/knowledge_base/attachments/files/000/000/538/original/Factsheet_Uitval_en_Rendement_2016_def.pdf?1461314326

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.