12 augustus 2016 Día del Turista

Vrijdag 12 augustus 2016 Día del Turista en hele weekend Mercado Cervantino in Estepona

Aanstaande vrijdag 12 augustus 2016 wordt in Estepona de Día del Turista (dag van de toerist) georganiseerd. Er zijn meer dan 20 activiteiten op het gebied van sport, vrije tijd en cultuur.
Het festijn begint om 12.00 uur op de Calle Terraza met het uitreiken van de prijs voor de beste ambassadeur voor het toerisme in de stad. Daarna is er een optocht van de koninginnen van de Fiestas Mayores van Estepona, die bloemen en folders met het programma uitdelen aan toeristen.

Op het strand van La Rada zijn gratis trainingen door instructeurs van diverse sportscholen. Deze activiteiten duren van 09.00 tot 12.30 uur en de deelnemers kunnen kennismaken met onder andere body combat, zumba en body balance. Van 18.00 tot 21.00 uur zijn er op strand activiteiten voor het hele gezin, zoals dans, handenarbeidworkshops, cantajuegos en frisbeeën.

Op deze dag houden alle gemeentelijke musea open dag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Markt

Van vrijdag tot en met zondag wordt er in de oude stad voor het eerst een Mercado Cervantino gehouden. Deze markt is geïnspireerd op het tijdperk waarin Miguel Cervantes leefde, de schrijver van Don Quichot. Er zijn meer dan 50 kramen met een grote variëteit aan kunstnijverheid, bijouterieën en levensmiddelen. De markt vindt plaats op de Plaza del Reloj en in de straten Calle Viento, Calle Villa en Calle Castillo. Voor de kinderen zijn er attracties uit de middeleeuwen. Ook zijn er diverse eettentjes en gedurende de hele dag zijn er optredens van theater- en muziekgroepen. De straten in de oude stad worden aangekleed in de stijl van de tijd van Miguel de Cervantes.

Dia 12 agosto, foto Siempre Marbella

Foto: Siempre Marbella

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.