Hoe ben je zo in Spanje begonnen?

Door een ondernemer uit Eindhoven werd ik gevraagd om mee te komen naar Barcelona.
Hij had daar een zaak lopen en begreep niets van de manier waarop zijn Spaanse advocaat dit aanpakte. Ik heb een aantal uren met deze advocaat zitten praten en ik heb daarna bekend dat ik er ook niet veel van begreep. Het ging om een groot belang. We hebben de advocaat de dag erna gesproken en zijn uiteindelijk met de wederpartij rond de tafel gegaan om een schikking geregeld te krijgen.
Het aardige was dat ik de volgende ochtend wakker werd en mij herinnerde dat ik de vorige dag zelf het plan had geopperd om een kantoor voor Nederlanders in Spanje te beginnen. Zo gezegd, zo gedaan en in 2005 zijn we van start gegaan in Barcelona. Overigens was ik een paar jaar daarvoor ook al in Barcelona geweest om een paar bekende Nederlandse voetballers die bij FC Barcelona speelden te adviseren.

Wanneer ben je in Marbella begonnen?

Een jaar of 7 geleden werd mijn aandacht gevestigd op Marbella. Ik was daar voor die tijd nog nooit “bewust” geweest en was meteen super enthousiast over die plaats en de hele omgeving. Ik heb een paar geweldig leuke en interessante mensen ontmoet en heb toen vrij snel besloten om te kijken of we ook hier een kantoor konden beginnen. We werkten vanuit Barcelona en met ons kantoor in Madrid vrij landelijk. Het was goed om in Marbella dan ook een kantoor te hebben.
We zijn begonnen in Nueva Andalucia in 2011. De opening hebben we gevierd met een geweldig optreden van Peter Faber in, wat toen nog het Black Box Theater was in het oude centrum van Marbella. Dit bestaat helaas niet meer. Veel lezers van dit magazine zijn daar waarschijnlijk bij aanwezig geweest. Het jaar daarop hebben we dat nog eens dunnetjes overgedaan in de strandtent Southbeach. Het was weer Peter Faber die optrad, zo’n 250 genodigden op strandstoelen genietend van de onzinnige “onemanshow De Holenman” van Peter. Velen herkenden zich daarin, vooral de mannen natuurlijk. Peter vond het zo leuk dat hij graag nog eens komt optreden! We vierden ook het feit dat ons kantoor een samenwerking was aangegaan met Jan Doorakkers, toen al de bekendste Nederlandstalige fi skalist in de regio.

Wat doen jullie vooral in deze regio?

We hebben inmiddels een heerlijk kantoor tegenover het Palacio de Congresos, met een top team. We staan vooral Nederlandstaligen bij (dat kunnen ook Vlamingen zijn). Je moet daarbij denken aan begeleiding bij aan- of verkoop van onroerend goed, maar ook contractuele zaken voor ondernemers en particulieren, adviezen bij nalatenschappen en de algemene juridische kwesties waar Nederlanders en Vlamingen zoal tegenaan lopen. Het mooie is dat we een geweldig back offi ce in Barcelona hebben. Ons volledige team bestaat uit 27 advocaten, deels in Nederland en deels in Spanje. Daarnaast hebben we een groep juristen en kundige ondersteuners in ons team. Met daarbij de fi scale
adviezen welke Jan Doorakkers geeft.

Hobby’s, interesses, dromen

Ik voel me heel erg bevoorrecht met the best of both worlds. Regelmatig in Marbella en Barcelona.
Soms in Madrid, de meeste tijd belevend in Breda en met enige regelmaat in Amsterdam.
Op al deze plekken ontmoet ik geweldig mooie en interessante mensen. Ik heb vier eerlijke dochters, een bonuszoon. Ik ben gek op reizen en probeer ieder jaar een paar landen te bezoeken waar ik nog nooit eerder ben geweest. Wat me zo aanspreekt in deze tijd is dat dromen waargemaakt kunnen worden. Daar ben ik misschien wel een extreem voorbeeld van. Als ik iets bedenk en echt het gevoel heb dat iets moois en haalbaars is, probeer ik dat de realiseren. Zo heb ik 2,5 jaar geleden een theatertje gebouwd in ons kantoor in Breda (tussen de 60-70 zitplaatsen, met een Moulin Rouge-achtige uitstraling). Dat soort dingen gebeuren alleen maar door een gedachte verder uit te werken. Overigens starten we op ons kantoor in Marbella na de zomer ook een podium voor presentaties, optredens met en voor interessante onderwerpen mooie verhalen
en de mogelijkheid om kennis te delen. Ik laat mezelf dan graag weer verrassen wat er allemaal gaat gebeuren. Bij deze heb ik een uitnodiging aan de lezer van dit blad. Kom eens langs voor een kop koffi e! Of neem vrijblijvend contact met ons op als je een juridische of fi scale kwestie hebt waarover je eens met een van onze specialisten wilt sparren. Mochten we elkaar op kantoor niet zien dan ongetwijfeld bij een van de andere evenementen welke continue in Marbella plaatsvinden.

Donderdag 28 september organiseren we een avond over de laatste ontwikkelingen op fi scaal gebied in Spanje. Dit vindt plaats op ons kantoor in Marbella. U bent van harte uitgenodigd! Neem ook hiervoor rustig contact op met ons kantoor in Marbella.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.